A fi sau nu ofiter acoperit.

Read Time2 Minute, 39 Second

   Recentul scandal intens mediat pe tema  agentilor sub acoperire oricare ar fi ei, lasa sa se intrevada o tendinta  confirmata  si in jurul nostru. La o simpla privire aruncata in vecini si cei indepartati ,serviciile colcaie de functionari infiltrati.

Statele Unite  sunt cel mai bun exemplu. Cu o pleiada de  de presedinti venind direct din randul sefiei de servicii secrete, acestia nu au lasat sa fie dati la o parte de intrusi populari demagogi. Martin Luther este unul din multele exemple de victime guvernamentale. Nici chiar Presedintele J.F.Kennedy nu a supravietuit intereselor serviciilor sau altor grupuri.

SUA a dezvoltat  avand la baza modelul lui Hitler  functionarii sub acoperire. Cresterea si indoctrinarea se face odata cu o noua generatie. SUA nu face rabat de la mijloace atunci cand este vorba despre interesul sau. Vei gasi agenti infiltrati in agentii si se supravegheaza reciproc. Acestia au legatura mai mult sau mai putin cu financiarul. Beneficiarul lor este politicul. Politicul care aduce dupa sine  financiarul. Utopicul cetatean crede in valorile demcratiei. Fireste exista  democratie  iluzorie atat timp cat exista si alte sisteme paralele . Armata  si serviciile traiesc dupa regulile lor si nu au de a face cu restul cetatenilor.

Federata Rusa are in functia suprema pe fostul agent KGB Vladimir Putin. Dovada sta conflictul actual din Ucraina. Artizanul si negociatorul acestui razboi spune chiar el insusi ca a castigat un teritoriu fara  sa traga un foc de arma. In cazul Federatiei Ruse observam un alt sistem oferit cetateanului de rand. Primeaza forta si politicul nu este atat de sprijinit solid fianciar.

Tarile din Vest-ul Europei nu au o astfel de traditie. Personajele de acest gen le numeri pe degete.

Dilema romaneasca este una in plina timiditate. Perioada de glorie a serviciilor  a fost  in epoca Ceausescu. Ceausescu a fost un fin observator si implementat treptat modelul american in detrimentul celui rus. Faptul ca toata lumea se turna intre ei, acesta a mentinut un ritm alert al fricii. Dupa lovitura de stat din 1989, serviciile au preluat nu pentru mult timp puterea in Romania.

Intrebarile  firesti sunt : Chiar este nevoie de agenti sub acoperire? Este necesar ca un Presedinte sa fie din servicii? Poate fi oricine sub acoperire?

Istoria Romanilor atesta slugarnicia si slabiciunea domnitorilor impusi sau tradatori de tara. Nume grele ca si vremurile ce au fost traite de cetateni au slujit interesele personale si straine tarii. Este foarte trist sa vezi figuri ilustre care abea incap intr-o mana ca numar, figuri care au luptat pentru stralucirea acestei tari.

Intentia lui Mihai Razvan Ungureanu ca fost sef al SIE de a fi Prim Ministru si mai nou al  predecesorului sau Teodor Melescanu confirma vointa serviciilor de a proteja oarecum Romania. Se pare ca SRI isi pastreaza interiorul prin iminenta propunere a sefului sau  ca fiind viitorul Prim Ministru.

batalia-pentru-serviciile-secrete-16982-1Teodor-Melescanu.-foto-realitatea-net

Problema este ca Romania este o tara oarecum depasita mental si financiar. Oligarhii sunt vulnerabili aici. De ce? Acestia fac afaceri locale si nu sunt puternici gen corporatiile multinationale. De aceea  nu tine nimic la nesfarsit in combinatia politic si financiar. Sandramaua politica este putreda si riscurile contaminarii serviciilor este iminent.

By

Robert Williams

Editor in Chief of

News24.7 WorldPress

London Uk

About Post Author

Robert Williams

Related Posts

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: