Procesul electoral in blocaj romanesc

Recentele balbaieli politice in privinta disputei celor doi candidati ,lipsa si dezorganizarea votului in diaspora ridica semne de intrebare. Pana la inchiderea aliatului Voiculescu care numai el nu lipsea din candidatii la presedintie,televiziunea controlata de catre acesta indeamna la ura impotriva presedintelui. Dezbinarea ,minciuna si manipularea scot la iveala in prezent un adevar groaznic.

Curtea Constitutionala a fost cat pe ce sa fie redusa la tacere legislativa. Agentia Nationala pentru Integritate,DNA si altele produc alergie microbului corupt. Ironia sortii ca cei doi candidati reprezinta alianta de atunci USL . O alianta care a luat nastere prin interesul de grup personal. Televiziunile au lucrat din plin pentru acest proces. Nu si-au imaginat astazi cei doi candidati ca vor face alianta cu cei care mai ieri ii numeau in fel si chip.

La mijloc este insa cetateanul de rand. Ce optiuni are de vot? Care ar fi votul garantat? In Romania sau Diaspora? Cine ii garanteaza ca votul sau nu va fi inutil?

Astazi in a cere votul cinstit electoratului fara sa ii refuzi acest drept,este un moment al adevarului foarte dificil si trist. Din Parlament este foarte usor sa suspenzi un presedinte,sa inlocuiesti presedinti de camera,sa reduci prerogativele Curtii Constitutionale si lista continua…Adevarul este insa altul.Cetateanul nu are aliati,nu poate imparti functii, nu poate da decrete de amnistie si nu poate emite legi…singura sa lege este votul. ..si acest drept este luat.

By

Robert Williams

Editor in Chief

News24.7WorldPress

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.