Rusine spalata de Mihnea Motoc?

Mihnea_Motoc_(2014)

MIHNEA MOTOC  este numele vehiculat de catre Primul Ministru al Romaniei pentru functia de Ministru de Externe . Daca Titus Corlateanu a fost idealul de prostie si incompetenta, un no name in politica externa  atunci Teodor Melescanu a dres sentimentul silei. Brusc se realizeaza ca stralucitul diplomat Mihnea Motoc este alba ca zapada diplomatiei ca raspuns al seriozitatii noului Presedinte al Romaniei Johannis.

Intrebarea fireasca este , daca  CV-ul marca Motoc poate schimba mentalitatea  in diplomatia romaneasca,sa reformeze  acesta institutie care este practic capusata de servicii secrete,de  mamuti si incompetenti gen Londra si lista continua.  Se repeta aceeasi greseala ca in cazul actualului ambasador din Germania ,ambasador care a venit pe aceeasi pozitie  si in aceasi situatie cu Mihnea Motoc. Astazi acelasi ambasador este in Germania. Daca activitatea sa la sefia misiunii Romaniei de la UE a fost  la fel de competenta , in cazul alegerilor…este echivalentul dezastrului. Aparatul MAE roman este depasit de moravurile si pretentiile acestor lorzi. Baron  este un cuvant sarac pentru acesti pierde timp si bani ai romanilor. Care sunt rezultatele profesionale si finaciare ale acestor misiuni? Cati bani au adus Romaniei acesti lorzi? Este Romania respectata in plan extern prin munca lor?

Sunt intrebari la care noul demnitar trebuie sa le dea un raspuns. Nemultumirile fata de serviciile consulare este in crestere continua,atitudinea fuctionarilor lasa de dorit.Dotarile sunt jalnice si uneori chiar si cei care le deservesc. Domnule Motoc, CV-ul domniei voastre va recomanda  si este in regula, dar schimbati si luptati pentru un corp diplomatic elitist,fara mamuti, fara capuse,fara dispretul fara  de cetatean.

Va dorim succes!

By

Robert Williams

Editor in Chief

News24.7WorldPress

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.