Este Romania o investitie sigura pentru UE?

In cautarea resurselor stategice  ,,asa zise  energetice ” dar..realitatea fiind profitul , motorul Uniunii  Europeane a dovedit  o exploatare nemiloasa a resurselor noilor veniti. Romania a patra tara ca marime  in Europa, cu resurse de gaze si petrol…aur si altele este in saracie continua. Comisia Europeana in tandem cu FMI  crediteaza Romania . Totul firesc pana aici. Restrictionata pe piata muncii comunitara ani buni, Romania a exportat mai multa infractionalitate decat munca datorita discriminarii  venite tocmai din turnul de fildes al cartii drepturilor omului.

In anul 1994 Romania a fost cea mai curtata de catre UE pentru a se alatura  ceea ce mai tarziu s-a dovedit un fiasco total. Distrugerea fostei Yugoslavia  a aratat neputiinta motorului UE sa gestioneze crizele. Nici macar criza Greciei nu a fost rezolvata.  Acuzata de complicitate cu Rusia, dar exploatata exclusiv de catre  Austria la capitolul finante si resurse naturale, cu o redeventa penibila sub pragul african,dar cu un cost ca fiind cel mai ridicat al benzinei si al  motorinei la pompa …viata romanului este in schimbare continua . Preturile ridicate la pompa  dupa cum dicteaza OMV,  chiar si scazut pretul petrolului ori al resurselor indigene…OMV -ul transfera banii in tara de origine.

Blocata in Parlamentul European, luata in deradere de catre politicieni retardati, marginalizata economic si  fireste ca ramane o tara  cu risc scazut de faliment. Cele mai mari afaceri in domeniul petrolului…gazelor naturale si bancare  facute vreodata de catre gigantii sustinuti de catre politicul european. .. sunt facute in Romania.

Companiile de retail, au vanzari si preturi la care in tara lor nu au visat vreodata, telefonia ,internetul, mancarea, consumabilele , medicamentele, serviciile…toate sunt mai scumpe ca oriunde in alta parte. De ce?

By

Robert Williams

Editor in Chief

News24.7WorldPress

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.