Koreea de Nord este rezerva nucleara?

Koreaa de Nord are o istorie destul de interesanta ca sa putem deslusi eventualul sfarsit al regimului politic. Opinia publica in cazul acestei tari este foarte manevrabila din punct de vedere emotional din cauza franturilor de actiuni si informatii. Interesele uriase ale unor puteri militare si financiare aloca fonduri nebanuite pentru caderea comunismului sau orice alta forma de conducere al tarii in cauza.

Nu putem determina  rezerva sau satelitul carei puteri militare este , certitudinea  confirma ca principalul favorit este fratele mai mare asiatic . Posibilul contributor si aliat Rusia are probleme serioase ceea ce se reflecta in pierderea Cubei ,o pozitie extrem de strategica in contextul unui razboi militar.

Rezervele chiar si invechite dupa spusele rapoartelor oficiale  IAEA si ONU sau diferitele interviuri luate de catre jurnalisti , nasc intrebari firesti. Poate aceasta tara sa fie cucerita pe baza cliseelor clasice de pana acum de tip NATO, IRAQ si Yugoslavia?

Este pregatita omenirea sa acopere  problemele unui conflict de aceasta avenrgura? Modelul slabirii economiei rusesti se pare ca nu tine in Koreea fiindca aceatsa tara nu este conectata la pietele occidentale. Premiul Nobel va fi decernat cu siguranta organizatiei sau oricarui altcuiva  daca acest regim cade.

By

Robert Williams

Editor in Chief

News24.7WorldPress

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.