Romania in dezastrul coruptiei

Read Time4 Minute, 39 Second

De la simple adieri timide ale coruptiei , astazi Romania este zguduita de cutremure si maturata de tsunami. Societatea civila este practic inmarmurita. Oamenii care pana mai ieri erau imaginea mai mult sau mai putin imaculata a democratiei , astazi sunt expemplele cele mai rele ale societatii. Furtul din banii publici are o dimensiune care practic ingheata orice imaginatie si gest de a te opune. Dupa imediata data a revolutiei din 1989 Romania a dezvoltat coruptia care a distrus dezvoltarea si a ratat integrarea in structurile selecte ale lumii.

Coruptia nu a ocolit nici macar familia extinsa a fostului Presedinte al Romaniei Traian Basescu. Recentul scandal in care Elena Udrea , un sex simbol feminin al politicii romanesti…este acuzata de spalare de bani si fals , impreuna cu o grupare care te infioara. Gruparea Portocalie  condusa de cine poate si cu ramnificatii in justitie.

Gruparea Portocalie  protejata si recomandata de catre Traian Basescu, ascundea aceste mizerii de sute de milioane de euro furate din banul public. Samsarii Dorin Cocos, Petrache, si lista continua practic au eclipsat Gruparea Rosie pastorita de PSD.

Cand ratarea integrarii in NATO si UE pomenea de coruptie…in afara granitelor se stia mai multe despre pericolul coruptiei din Romania decat proprii cetateni ai tarii. Aceste mega furturi  organizate de catre partidele si aliantele politice sunt greu de contabilizat. Retrocedarile au fost sursa extraordinara de imbogatire si pastorita de catre gruparea rosie , grupare care a subestimat si supraestimat pe rand teritoriul tarii si spaga.  Printi scapatati de teapa lui PAUL si Lia Lambrino, impreuna cu avocati,senatori si judecatori au jefuit Romania in legea lor.

Privatizari frauduloase orchestrate de catre Dan Voiculescu, un greu al politicii romanesti, afacerilor si mass-media , care impreuna cu avocatii sai si relatii au facut afaceri frauduloase,au pus oamnenii in pozitii cheie si mai apoi au cumparat judecatori.. Voiculescu este condamnat dupa ani de chinuri si protectie politica de catre justitie.

Resursele au fost vandute de catre Gruparea Galbena care a fost finantata puternic de catre Dinu Patriciu… cu oameni ca Fenechiu, Chiuariu ,Cristian David. Aceasta grupare a vizat resursele  naturale ale tarii, creantele Romaniei avute in diferite tari ale lumii …si mentinearea cu Gruparea Rosie  la putere  a unei coalitii care sa tina sub control  jaful, furtul si interesele proprii.

Clanurile de interlopi care te fac sa nu iti doresti sa te  fi nascut in Romania… si altii care terorizeaza  romanii si   in afara granitelor, isi cumpara  libertatea si influenta locala cu bani grei.

Curtea Constitutionala nu a fost nici ea ocolita de scandal. Judecatorul Tony Grebla  naseste afaceri cu interlopi , inrudit prin fini si cumetrii. Afaceri in timpul embargoului, interlopi care isi declara in dispret public afacerile ca ar fi proxeneti , si ca au bani de nu stiu de ei.

Familia prezidentiala Basescu este de a semenea inrudita cu interlopi de ultima speta ,fapt consumat prin mita primita de fratele sau Mircea Basescu. Ginerele este acuzat de fals,trafic cu retrocedari, bani din proprietati  confiscate, fiica cea mare este acuzata in scandalul NANA.

Primul Ministru- este centrul unui scandal de plagiat , care isi da singur o ordonanta de renuntare la doctorat, pentru a nu fi exclus din Baroul Bucuresti, si sa dea inapoi sumele incasate ca doctor si avocat..si  de ce nu sfarsitul carierei.

Parlamentul Romaniei este zguduit de cererile de retinere venite din partea DNA, este criticat de in raportul de monitorizare al Comisiei Europene, parlamentari din gruparea Voicu care vind  influenta la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Ministerul de Interne  a dat un fost ministru  arestat pentru mita, generali pensionati la cerere fiind in centrul scandalurilor de milioane  ca mita  din partea clanurilor mafiote.

Consilile Judetene  sunt in incapacitate sa isi desfasoare activitatea din cauza arestarilor sefilor acestora. Brasov, Constanta, Braila ,Bacau,Vrancea,Mehedinti si lista continua.

Primariile locale sunt in incapacitate din cauza arestarilor de la Pitesti,Piatra- Neamt, Craiova si lista continua.

Sportul nu este nici el ocolit. Intregul lot de grei incepand de la Clanul Becali, fotbalisti de top si fosti presedinti de club au fost inchisi pentru transferuri ilegale si subevaluate.

Sistemul bancar s-a prabusit din cauza devalizarilor  Bancorex, Banca Internationala a Religiilor, Banca Agricola, cu concursul politicului de la acea vreme.

Lumea modei  a fost in haitele care au devalizat BANCOREX , prin Catalin Botezatu , acesta cotractat credite avand ca gaj o pereche de boi. Acest Botezatu se poate mandri cu cei mai scumpi boi vanduti vreodata.

Mega escrocheria financiara a fondurilor de investitii cum ar fi SOV Invest , a lasat sute de mii de de oameni fara economii iar capul afacerii Sorin Ovidiu Vantu  cotiza puternic la Gruparea Rosie,inclusiv in campania prezidentiala a lui Mircea Geoana, suparatul exclus din PSD.

Celebra organizatie Caritas  care dat startul tepelor financiar-bancare in Romania  condusa de arestatul de astazi…fostul judecator Ioan Adam. Acesta a prosperat la Brasov dupa ce a fost dat afara din magistratura si a trecut la avocatura…avand ca ocupatie  retrocedarile.

In tot acest timp, romanii emigreaza si muncesc in conditii extreme , spitalele sunt jalnice, scolile  si gradinitele stau sa cada peste copii, pensionarii isi duc traiul de pe o zi pe alta, mortalitatea crescuta in randul nou -nascutilor, bolnavii cronici, asistatii sociali, facturile imense la utilitati, infrastructura  terestra si hidrologica este inapoiata. Locurile de munca sunt din ce ince mai greu de pastrat cu pretul  acceptului relatiilor sexuale, orelor suplimentare neplatite si lista continua. In spitale , la service, la fisc ..si nu ramane petec de loc in care coruptia sa nu fie prezenta…cetateanul roman este calcat in picioare de coruptie si jaf.

By

Robert Williams

Editor in Chief

News24.7WorldPress

About Post Author

Robert Williams

Related Posts

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: