Cum recupereaza ANAF-ul ori Ministerul Justitiei cheltuielile judiciare?

Read Time1 Minute, 8 Second

Recentele consultari ale jurisprudentei romanesti  au fost impresionante in privinta risipei banului public. Cazurile in care legea este abuzata de solicitarile  detinutilor privind intreruperea pedepsei, eliberarea conditionata, eliberarea pe cautiune,contopirea pedepsei, plangeri impotriva masurilor luate de catre judecatorul delegat …sunt bani pierduti de catre statul roman. Diferitele sume ramase datorate bugetului de stat  ca si cheltuieli ,sunt de ordinul miliardelor. O masura concreta ar fi  revocarea masurii de eliberare conditionata, intreruperea pedepsei ori orice alte forme de clementa in cazul celor care abuzeaza sistemul juridic cu procese respinse, care au mai beneficiat de eliberari conditionate ori pana la data inceperii procedurilor privind clementa sa isi fi achitat sumele ce datoreaza statului si victimelor din dosar.

Sistemul juridic german prevede inchisoare conform sumelor datorate, sumele  socotite si neplatite produce un alt mandat  insa nu contopit asa cum detinutii romani isi fac obiceiul. La terminarea mandatului ti se aduce la cunostiinta ca sumele datorate sunt convertite in zile de inchisoare.

Sumele datorate ca parte civila se constituie sechestru atat timp cat nu sunt platite catre partea vatamata si executate de catre case de recuperare.Practic esti vanat oriunde.

In Romania hotii, recidivistii cu state vechi isi fac un obicei in a abuza legea si bugetul de stat fara ca sa constituie  o bila neagra la conditiile de eliberare sau alte demersuri.

By

Robert Williams

Editor in Chief

News24.7WorldPress

About Post Author

Robert Williams

Related Posts

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: