,,Gafa ” de la Paris

Read Time1 Minute, 10 Second

,,Gafa”?   Este minimalizat un incident frecvent in randul ,,diplomatilor” care reprezinta Romania . Ambasada de la Paris a nimerit prost momentul pentru  ,,gafe” si alte copilarii. Acele comentarii ,,observate” in lista trimisa este practic adevarul si reputatia vazuta prin ochii functionarilor ambasadei. Arhivele  Institutului Cultural Roman sunt pline de plangeri formulate la adresa  directorilor din Diaspora.

Un incident major  a fost testarea  reactiei Presedintelui Romaniei  Klaus Johannis prin ,,gafa” Protocolului Francez. Ambasada Romaniei a plusat si ea prin  ,,mail accidental” si au inceput scuzele crezand ca o demisie rezolva totul.

Ambasadele Romaniei sunt republici,corporatii, servicii secrete si interese personale in astfel de cazuri. Restructurarea este prioritatea unui ministru si nu demisii. Presedintele Johannis nu a uitat  umilinta de la Paris, Diaspora nu a uitat votul de la Paris , insa Ministerul de Externe ..DA ,a uitat.

Dupa spusele lui Liviu Bota , apogeul diplomatiei romanesti a fost pana in anii 70 , anii care au consolidat pana in 1989  locul tarii in pietele externe, reputatia serioasa si altele. Dupa 1989 ,  Parlamentul , Ministerul de Externe  nu a putut zdruncina si reforma aparatul diplomatic. Serviciile secrete  din Ministerul de Interne  ,SRI si ,,cunostiintele de casa si moment” trantesc usa in nas  si umilesc Diaspora.

In lumea diplomatica nu au ce cauta ,,gafe” de genul. Este inca un gest dispretuitor la adresa Presedintelui Romaniei..si a romanilor..de catre propria ambasada.

By

Robert Williams

Editor in Chief

News24.7WorldPress

About Post Author

Robert Williams

Related Posts

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: