Comunicat de presă privind sancţionarea disciplinară a domnului Chifan Gabriel, judecător în cadrul Curţii de Apel Oradea

Read Time44 Second

În şedinţa din data de 18 februarie 2015, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a admis acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva domnului Chifan Gabriel, judecător în cadrul Curţii de Apel Oradea.

În temeiul prevederilor art. 100 lit. e) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată cu modificările şi completările ulterioare, Secţia pentru judecători a aplicat domnului Chifan Gabriel, judecător în cadrul Curţii de Apel Oradea, sancţiunea disciplinară constând în excluderea din magistratură ”, pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzută de art. 99 lit. b) din acelaşi act normativ – încălcarea prevederilor legale referitoare la incompatibilităţi şi interdicţii privind judecătorii şi procurorii.

Hotărârea pronunţată de Secţia pentru judecători poate fi atacată cu recurs, în termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

 

 

Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Mass Media

   

 

About Post Author

Robert Williams

Related Posts

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: