Inspectia Judiciara blocata politic si institutional

Read Time1 Minute, 55 Second

DSCN0007

Foto:  Rica Vasiliu Cravelos ,Robert Williams ,Gheorghe Stan (04.03.2015) Cercul Militar

Astazi 4 Martie 2015 la ora 13:00 a avut loc prezentarea  raportului  de activitate al Inspectiei Judiciare pe anul 2014. Prezenta jurnalistica nu a fost una numeroasa fiind totusi punctate problemele vechi si eventualele vesti bune.

Seful Inspectiei Judiciare  Judecator  Rica Vasiliu Cravelos  impreuna cu adjunctul Gheorge Stan au raspuns cu amabilitate destoinica nemultumirilor jurnalistice privind realizarile  Inspectiei Judiciare.

Mesajul conferintei a fost unul destul de trist. Cauza este legiutorul care limiteaza activitatea  Inspectiei Judiciare. Lipsesc mijloacele legale pentru a  trage la raspundere magistratii fiindca Inspectia Judiciara nu are compentente de procuror pentru  audierea de  martori si alte mijloace. Structura  este in parte acoperita si raspunde  provocarilor opiniei publice privind increderea in actul de justitie.

Nemultumirile privind durata cercetarilor  efectuate de catre procurori in diferite cauze care necesita raspuns imediat ( violenta in familie, nerespectarea  programului de vizita minor, incredintare minor ) si lista continua, a fost motivata de catre adjunctul Gheorghe Stan prin ,, functie de numarul de dosare repartizate, implicarea magistratului in alte activitati , etc. Concluzia ? Nu este o data exacta ,cat mai aproape de concret  in privinta finalizarii unui dosar si eventuala  inaintare la judecator.

DSCN0008

Rica Vasiliu Cravelos si Robert Williams

Poate fi un motiv de ingrijorare  numarul aproape dublu de procurori sanctionati comparativ cu numarul de judecatori. Aceasta situatie intareste  spusele articolului ,,Cine sunt vinovatii actului de justitie din Romania ” publicat de catre  publicatia noastra .

Inspectia Judiciara este un pas inainte pentru independenta justitiei, chiar daca politicul blocheaza financiar activitatea, vidul legislativ este un factor de crestere al neincrederii  opiniei publice in aceasta institutie. Punctul final il constituie  nemultumirea fata de rezolutiile de clasare anonimizate prin care judecatorii sau procurorii de la diferite instante nu sunt cunoscuti opiniei publice datorita unei legi ce stipuleaza dreptul la apararea imaginii si alte fite de Dorobanti.

Atentie insa la tinuta doamnei judecator  Rica Vasiliu Cravelos si adjunctul sau. Acesti profesionisti impun respect, atentie, dialog civilizat, rabdare ,finete a subiectului dezbatut, seriozitatea sursei si bun simt. Aceste calitati sunt regasite si in persoana  Inspectorului   Tamara Manea , Purtator de cuvant al Inspectiei Judiciare.

Informatii privind  modul de adresare al unei petitii catre Inspectia Judiciara este  postat pe site-ulhttp://www.inspectiajudiciara.ro/Pages.aspx?IdPage=118.

By

Robert Williams

Editor in Chief

News 24.7WorldPress

About Post Author

Robert Williams

Related Posts

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: