Coruptia si infractionalitatea nomanda un rau apocaliptic pentru Romania

Read Time2 Minute, 45 Second

Recentele proteste ale Diasporei de la Londra impotriva discriminarii  romanilor a fost cel mai puternic raspuns de dupa 1989 . Diaspora a dat un semnal romanilor de acasa sa lupte pentru drepturile si libertatile lor.

Presa din UE a dat de pamant cu Romania si a umilit  romanii oriunde ar fi ei si orice ar face.  Politica romaneasca a tacut malc si a avut de ce. Franta , Olanda,  Italia ,Anglia Germania, Suedia  sunt bastioane puternice ale denigrarii romanesti. Care sunt motivele lor?

Germania- o tara care a fost atacata sistematic de catre bandele de hoti. Incepand de la seif-uri, magazine, bancomate, case private, masini si tot ce misca.

Sistemul caritabil al acestei tari a fost practic paralizat de catre  cetatenii Est Europe. In aceasta situatie se regasesc grupuri mari de rromi nomanzi care se dedau la furturi dn buzunare, cersit , vanzari de copii , tabere ilegale  in care mizeria a speriat orice bun simt. Sume uriase de bani si bunuri au fost transferate catre familiile acestora din tara.

Fiecare tara din cele enumerate mai sus a fost tinta aceluiasi scenariu: jaful, mizeria , spalare de bani, trafic de carne vie, prostitutie si lista continua.

Cetatenii onesti care au facut eforturi sa se integreze in aceste societati, sunt tintele rusinii, dispretului, abuzurilor  si denigrarii din aceste tari.

Coruptia  din Romania a mers mana in mana cu evenimentele descrise mai sus. Sume fabuloase sunt date mita sistemului  politiei si politicului pentru protectie.  Furturile din banii publici si europeni sunt devastatoare. Unitatea de masura a furturilor se masoara in datoria externa si economia subterana romaneasca.

Jaful economic al Romaniei este sustinut in egala masura si acoperit de serviciile secrete, politic si politie.  Dupa 25 de ani se fac arestari  nevisate pana atunci pentru a arata UE si lumii intreg ca sistemul functioneaza. Nu , el nu functioneaza. Aceasta mentalitate produce blocaje functionarii statului , cetateanului si creaza lehamite. Probabil acesta este si scopul.

Romania cade din pozitiile castigate in regimul comunist, atentie …vizionar insa in ceea ce priveste interesul national. Industria, agricultura, infrastructura, educatia, alimentatia ( discutabila) ,nataliatea si alte probleme curente aveau  factori ridicati.

In acest context  statutul de ,, colonie” tara africana” bananiera”  ,,tara nimanui”  este  oarecum exagerat.

Preluarea pe mai nimic a resurselor naturale, financiare, energetice, monopolul medicamentelor   sunt atentat la siguranta nationala si  subminarea economiei de stat.

Izolarea , reticienta, manipularea populatiei de catre institutiile religioase , politice centrale si locale cu privire la integrarea Romaniei in UE a avut rolul scontat. Au aparut baronii locali, politici, interlopi si financiari. Toate aceste categorii au platit pentru protectie. Unde sunt aceste sume?

In acest mod s-a creat ruptura dintre cei care sunt onesti Vs coruptie , jaf, etc.  Imigratia a contribuit la dezvoltarea sistemului juridic si social al tarilor de destinatie.  In timp ce sistemele din tarile UE se perfecteaza continuu, in Romania  bilanturile justitiei sunt negative. Procurorii fac cercetari  cu 5-25 de ani intarziere ,  emit decizii care  impreuna cu abuzurile  anchetatorilor  sunt sanctionate financiar si pateaza profesionalismul la  CEDO. Se vorbeste despre prejudicii imense si nevazute. Pot fi crezuti?

Imaginea nomanzilor si a infractorilor a facut rau Romaniei  pentru multe generatii de acum incolo. Coruptia ,hotia si  furtul  din Romania , a  consumat orice  speranta de vindecare si integrare in randul economiilor puternice.

Cine ne mai crede?

By

Robert Williams

Editor in Chief

News24.7WorldPress

 

About Post Author

Robert Williams

Related Posts

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: