Comunicat de presă privind sancţionarea disciplinară a domnului Marinescu Liviu, judecător în cadrul Judecătoriei Braşov

Read Time58 Second

˝Consiliul Superior al Magistraturii este garantul independenţei justiţiei˝
(art. 133 alin. 1 din Constituţie, republicată)

În şedinţa din data de 22 aprilie 2015, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a admis acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva domnului Marinescu Liviu, judecător în cadrul Judecătoriei Braşov.
În temeiul prevederilor art. 100 lit. b) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată cu modificările şi completările ulterioare, Secţia pentru judecători a aplicat domnului Marinescu Liviu, judecător în cadrul Judecătoriei Braşov, sancţiunea disciplinară constând în “diminuarea indemnizaţiei de încadrare lunare brute cu 15% pe o perioadă de 6 luni” pentru săvârşirea abaterilor disciplinare prevăzute de art. 99 lit. h) teza I şi lit. t) raportat la art. 991 alin. 2 din acelaşi act normativ – „nerespectarea în mod repetat şi din motive imputabile a dispoziţiilor legale privitoare la soluţionarea cu celeritate a cauzelor…“ şi “exercitarea funcţiei cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă”.
Hotărârea pronunţată de Secţia pentru judecători poate fi atacată cu recurs, în termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Mass Media

About Post Author

Robert Williams

Related Posts

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: