,, Noi nu avem nevoie de evaluare”

Read Time1 Minute, 6 Second

Prezent la Bucuresti , Presedintele Consiliului Consultativ al Judecatorilor Europeni a vorbit despre evaluarea activitatii judecatorilor si procurorilor .

,,Voi spune ca sunt in acest loc ca acasa, asa ca  va voi vorbi de aici fara a merge la prezidiu . In Marea Britanie, Norvegia si Olanda  o sa ti se spuna ca nu este acceptata o evaluare sau monitorizare internationala a justitiei, deoarece sistemul este perfect. In tari precum Italia, Franta si Romania  este acceptata monitorizarea. Avizul nr 17 al CCJE asupra activitatii judecatorilor ,calitatii justitiei si respectarii independentei sistemului judiciar are o latura teoretica si o practica la care imi este greu sa ma exprim. In primul rand ce presupune independenta?

IMG_0982

Independenta fata de cine ?

Este  nevoie de o armonizare a comunicarii dintre instantele inferioare si board-ul  justitiei. Colegii tineri pot veni cu ideile si energia  schimbarii din mers fiindca lumea se schimba . Nu cred ca este nevoie de servanti care sa  nu gandeasca, sa aiba opinii si sa vina cu ceva nou.

IMG_0993 IMG_0996

Photo: Robert Williams ,Bart Van Lierop , Gheorge Muscalu , Rodica Aida Popa (Bucuresti 2015)

Cine poate evalua corect ? Care sunt criteriile? De exemplu in Olanda un judecator nu este evaluat fiindca are o moralitate , reputatie, abilitati de comunicare, un bun organizator , judecata fara pata, si a demonstrat ca poate avea aceasta demnitate.”

By

Robert Williams

Editor in Chief

News24.7WorldPress

About Post Author

Robert Williams

Related Posts

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: