Politicul si media Vs Justitie si Opinia Publica

Read Time1 Minute, 28 Second

Recenta dezbatere a unei conferinte  avand ca tema  evaluarea judecatorilor si procurorilor, independentei sistemului judiciar cu  participanti din elita nationala si internationala  a fost minimalizata  de catre media.

Temele zilei  au fost intalnirile politice disperate  dintre partidele momentului si acuzele reciproce, barfe de prin targ si altele. O astfel de atitudine a mediei romanesti este extrem de periculoasa.

Media- un partener al Opiniei Publice , accesul liber la informatie si informarea corecta. Principii care astazi au fost inutile . Media care aloca resurse uriase in denigrarea  justitiei datorita uscaturilor din acest sistem confirma insasi uscaturile sale. Care este interesul suprem al mediei? Cum ,si cat, si  cui ii este aservita?

Politic vorbind media romaneasca este de departe de a fi un partener loial si impartial. Politicul se bazeaza pe doua posturi TV care la inceput unul a depasit orice imaginatie a bunului simt si deontologic. A fost jignit si defaimat orice om onest indiferent de orientarea sa politica sau profesionala. Cu toate acestea manipularea nu a putut  oferi castigarea alegerilor prezidentiale de catre coalitia politica care detinea in portofoliu aceste posturi.

Justitia, actul de justitie, oamenii care muncit realmente pe branci sa finalizeze dosarele si sa se pronunte asupra verdictului au fost tarati in noroi si denigrati. Opinia Publica a fost victima sigura si directa in acest proces.

Existenta mediei politice este inamicul incredererii in institutiile statului.  Grile de program ce contin  talk show-uri furibunde cu invitati indoielnici care apara interesele interlopilor si ii domnesc fiindca sunt platiti regeste, ar trebui boicotate de catre Opinia Publica.

Justitie ce inseamna pana la urma?

Denigrarea  oamenilor onesti din orice breasla ar fi ea este un afront. Nici un sistem nu este sigur dar este perfectabil. Opinia Publica  ce presupune?

By

Robert Williams

Editor in Chief

News24.7WorldPress

About Post Author

Robert Williams

Related Posts

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: