Dezbateri Conferinta Internationala ,, Avizul 17 al CCJE” privind evaluarea sistemului judiciar romanesc

Read Time2 Minute, 24 Second

Participarea la aceasta conferinta de succes  a dat indrazneala  temelor atinse  confirmand  multe dintre parerile Opiniei Publice si anume ca este nevoie de schimbare si o comunicare mai buna cu exteriorul al justitiei

Surprinzator  si contrar campaniei negative duse   de catre media romaneasca impotriva justitiei ,cei prezenti la dezbateri au fost foarte deschisi si au sustinut  acest aviz al CCJE. Diferenta o face in continuare dialogul din sanul justitei, un dialog continuu fara invidii si alte calitati negative.

Cristi Danilet; ,,Spre exemplu avem colegi care nu deschid computerul in anul 2015 dar sunt in justitia romana de 20 de ani. Ceea ce inseamna ca incarca pe cineva cu activitatea pe care o fac ei. Inca sunt colegi care redacteaza hotararile de mana pe care le trimit la un grefier, care mai apoi le copie. Aceasta este o pierdere de timp. In 2015 exista un soft gratuit pe internet  ,,tu ii vorbesti el scrie”.Sunt deja colegi care deja fuctioneaza cu acest sistem in limba romana.

Sunt colegi care nu isi motiveaza hotararile, avem colegi care nareaza  procesul in cadrul hotataririlor judecatoresti si cand sa ajungi la argumentele ei aceastea lipsesc.”…..

Bart  Van Lierop:,, As vrea sa va spun ca si noi avem destule probleme. Este esential ca prezenta presei la dezbaterile dumneavoastra, la cursurile dumneavoastra in mod organizat , la luarea unor decizii ar putea imbunatati pe termen lung imaginea justitiei si aprecierea muncii dumneavoastra. In final va spun ca nici un sistem nu este perfect”

Robert Williams ,,News 24.7WorldPress  ; ,,Dupa preluarea integrala a comunicatelor si a informatiilor de pe site-ul CSM si Inspectia Judiciara ,toate previziunile noastre au fost depasite. Publicarea ghidului persoanelor care vor sa se adreseze iNSPECTIEI JUDICIARE SI CSM, cererile de adresare in instanta   si noile coduri, au devansat serios cu peste 1000 de accesari online absolut toate temele privind NATO ,OSCE si alte categorii. Prezenta unei categorii de presa care sa fie prezenta si sa sustina upgrade-ul permanent al justitiei este necesara . Este nevoie de o informare corecta a ierarhiei functionarii justitiei . Justitiabilii sa stie cum se adreseaza, cui se adreseaza si in ce scop justitiei. Ghidurile publicate si formularele ori informatiile privind activitatea CSM este un succes din punctul nostru de vedere daca este sustinut constant.”

Rodica Aida Popescu;,,Dialogul este permanent, este continuu in asigurarea componentei corpului magistratilor. Romania apare in foarte multe pozitii in cadrul ,Avizului 17″ datorita efortului nostru continuat ,al intregului sistem judiciar . Sa nu uitam dragi colegi ca invitatia presei de a invata impreuna este lucru foarte bun, actiunea societii civile prin organizarea de actiuni comune.Aceste ONG-uri fac sondaje avand la indemana informatiile oferite pe site-ul CSM , in randul justitiabililor si mai apoi ne transmit rezultatele muncii lor .Nimic nu ne impiedica sa invitam aceste ONG-uri cu tangente pe justitie pentru a  face lucrurile mai transparente…”

By

Robert Williams

Editor in Chief

Acreditat CSM

News247.WorldPress

About Post Author

Robert Williams

Related Posts

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: