Comunicat de presă privind admiterea cererii de apărare a reputaţiei profesionale formulată de către domnul Sîntion Marian Rolf, procuror în cadrul PICCJ

Read Time1 Minute, 15 Second

În şedinţa din data de 29 aprilie 2015, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a admis ca întemeiată cererea de apărare a reputaţiei profesionale formulată de domnul Sîntion Marian Rolf, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

 

            Prin cererea de apărare a reputaţiei profesionale formulată de domnul procuror Sîntion Marian Rolf la data de 04.04.2007, cu modificările și completările ulterioare, acesta a solicitat Consiliului luarea măsurilor legale în raport cu faptul că în perioada 2006 – 2007, în spațiul public au fost lansate o serie de afirmații denigratoare referitoare la activitatea sa în calitate de director general al Direcţiei Generale Anticorupţie din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor şi la motivul demisiei sale, care i-au adus ulterior grave prejudicii, afectându-i reputaţia profesională în calitate de procuror.

Conform dispoziţiilor art. 1 şi 30 din Legea nr.317/2004, în calitatea sa de garant al independenţei justiţiei, Consiliul Superior al Magistraturii apără corpul magistraţilor împotriva oricăror acte de natură să aducă atingere independenţei, imparţialităţii sau reputaţiei profesionale a acestora.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a apreciat că afirmațiile denigratoare lansate în spațiul public la adresa domnului Sîntion Marian Rolf, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, sunt lipsite de suport obiectiv şi au afectat reputaţia profesională a acestuia.

Hotărârea Plenului nr. 417/29 aprilie 2015 urmează a fi publicată pe pagina web a Consiliului Superior al Magistraturii www.csm1909.ro în termenul legal.

 

 

 

Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Mass Media

About Post Author

Robert Williams

Related Posts

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: