Comunicat de presă privind sancţionarea disciplinară a domnului Uţă Gabriel, judecător în cadrul Tribunalului Covasna

Read Time52 Second

Comunicat de presă
privind sancţionarea disciplinară a domnului Uţă Gabriel, judecător în
cadrul Tribunalului Covasna

În şedinţa din data de 6 mai 2015, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a admis acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva domnului Uţă Gabriel, judecător în cadrul Tribunalului Covasna.
În temeiul prevederilor art. 100 lit. a ) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată cu modificările şi completările ulterioare, Secţia pentru judecători a aplicat domnului Uţă Gabriel, judecător în cadrul Tribunalului Covasna, sancţiunea disciplinară constând în “avertisment ”, pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzută de art. 99 lit. t) teza a II- a raportat la art. 991 alin. 2 din acelaşi act normativ – “ exercitarea funcţiei cu… gravă neglijenţă “, “există gravă neglijenţă atunci când judecătorul sau procurorul nesocoteşte din culpă, în mod grav, neîndoielnic şi nescuzabil, normele de drept material ori procesual”.
Hotărârea poate fi atacată cu recurs, în termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Mass Media

About Post Author

Robert Williams

Related Posts

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: