Comunicat de presă privind întâlnirea de lucru a membrilor Secţiei pentru procurori, ministrului justiţiei, reprezentanților PÎCCJ şi conducerii parchetelor de pe lângă curțile de apel și tribunale

Read Time48 Second

˝Consiliul Superior al Magistraturii este garantul independenţei justiţiei˝
(art. 133 alin. 1 din Constituţie, republicată)

În perioada 7 – 8 mai 2015, în localitatea Baia Sprie, jud. Maramureș, s-a desfăşurat întâlnirea de lucru comună a membrilor Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii cu ministrul justiţiei, procurorul general și reprezentanți ai Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, procurorii generali ai curţilor de apel şi prim procurorii parchetelor de pe lângă tribunale.
Principalele teme dezbătute în cadrul întâlnirii au vizat analiza impactului intrării în vigoare a noilor coduri penale, aspecte privind resursele umane ale parchetelor şi formarea profesională, soluţionarea cererilor de apărare a independenţei sau reputaţiei profesionale, precum şi integritatea în cadrul Ministerului Public.
Întâlnirea de lucru a constituit totodată un prilej pentru discutarea și analizarea și a altor aspecte din activitatea curentă a parchetelor, în scopul identificării și implementării celor mai bune soluţii care să eficientizeze activitatea acestora.

Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Mass Media

About Post Author

Robert Williams

Related Posts

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: