,,Problemele de functionare ale instantelor: resurse limitate la minimul de subzistenta,sedii inadecvate.”

Read Time2 Minute, 20 Second

Tribunalul Dambovita  prin amabilitatea  conducerii si Biroului de Informare si Relatii Publice a raspuns intrebarilor interviului News24.7WorldPress. Va reamintim ca absolut toate instantele din Romania au acelasi intrebari ,intrebari care vor sa aduca Opiniei Publice clarificarile privind  profesia de magistrat in Romania. Acesti oameni isi dedica timpul educatiei continuie, in detrimentul vietii de familie si vietii personale .

Va redam integral raspunsul  oferit de catre  Presedintele  Tribunalului Dambovita ,domnul judecator  Dragos Constantin Popoiag.

dragos_popoiag

News24.7WorldPress- Functionarea instantelor pe vechiul cod,
functionarea instantelor pe noul cod?

Presedinte TDB: ,,Principala caracteristica a functionarii instantelor in privinta noilor coduri (penale si civile) este lipsa resurselor materiale si umane, mai exact insuficienta acestora cu consecinte asupra suprasolicitarii neuropsihice asupra judecatorilor si personalului auxiliar.

News24.7WorldPress: Care sunt problemele de functionare ale instantelor?

Presedinte TDB:,,Problemele de functionare ale instantelor: resurse limitate la minimul de subzistenta,sedii inadecvate.

News24.7WorldPress: Relatia avocat- instanta si relatia  procuror -judecator?

Presedinte TDB: ,,Relatia avocat-instanta si relatia procuror -judecator se incadreaza in limitele normalitatii ,astfel cum sunt reglementate prin dispozitiile legale in vigoare si prin codurile deontologige aplicabile fiecarei categorii in parte.

News24.7WorldPress: Respectul cetateanului fata de instanta, reputatia locala a justitiei?

Presedinte TDB:,Respectul cetateanului fata de instanta, reputatia locala a justitiei – In conditiile avalansei legislative coroborate cu dificultatile asimiliarii modificarilor este afectata atat imaginea  instantei cat si reputatia acesteia datorita nemultumirilor inerente ale participantilor la proces.

News24.7WorldPress:  Conditiile de lucru( investitii, spatii de desfasurarea a lucrului, detentia persoanelor)?

Presedinte TDB:,, Conditiile de lucru difera de la o instanta la alta , predominand conditiile improprii in care functioneaza mai ales judecatoriile (Judecatoria Targoviste) .

IMG_0082IMG_0079IMG_0070IMG_0076

IMG_0067IMG_0065

News24.7WorldPress: Statistica infractionala ?

Presedinte TDB:,, Cu privire la statistica infractionala nu ati precizat  ce date statistice doriti astfel, ca nu va putem raspunde la acest punct.

News24.7WorldPress: Jurisprudenta in cazurile de divort, decadere din drepturi, vizitare minor, eliberarea conditionata, respectarea hotararilor judecatoresti de catre cetateni.?

Presedinte TDB:,, Pentru jurisprudenta instantelor se pot consulta culegeri de practica judiciara , dar si pe portalul instantelor http://www.portal.just.ro .

News24.7WorldPress: Care este din punctul Dvs. de vedere componenta ideala pentru CSM,
va reprezinta actuala echipa CSM si Inspectia Judiciara?

Presedinte TDB: Intr-o componenta ideala a Consiliului Superior al Magistraturii apreciem ca ar trebui regandita proportia reprezentarii  corecte a judecatorilor in functie de numarul acestora. Mai exact ar trebui mai multi reprezentanti ai tribunalelor si al judecatoriilor.

In conditiile in care Consiliul Superior al Magistraturii este un organ colectiv , este greu de apreciat cui ii apartine responsabilitatea  pentru deciziile luate,implicit nu se poate aprecia asupra reprezentativitatii membrilor.

News24.7WorldPress: Precizati eventualele modificari ale legislatiei care ar face ca justitia sa functioneze la capacitate.

Presedinte TDB: ,,Referitor la eventuale modificari ale legislatiei, apreciem ca utila trecerea efectiva a bugetelor instantelor in administrarea acestora

raspuns-18-aip-news247worldpress

3

By

Robert Williams

Editor in Chief

News24.7WorldPress

About Post Author

Robert Williams

Related Posts

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: