Este nevoie de respect in relatia reciproca autoritati Vs cetatean

Read Time1 Minute, 3 Second

,,Buna ziua” , ,, Numele meu este…va rog….fiti amabil…multumesc..” sunt formule care pot aplana starile conflictuale intre cetatenii grabiti sa isi rezolve problemele si functionari plictisiti, cu sila de serviciu si lista continua.

Informarea corecta si punctuala este de lasat in ambele tabere. Contribuabilul, soferul, pensionarul, pacientul, sunt categorii cu o adresabilitate foarte crescuta  pentru institutiile corespondente.  In contextul dat mentalitatea celor doua categorii este  foarte greu de schimbat. Este nevoie de primul pas si anume una dintre cele doua categorii trebuie sa il faca constant si nu timid. Acest fapt nu trebuie interpretat de nici unul sau celalalt fiind o slabiciune sau supunere.

Exista dispretul fata de faptele de coruptie insa nu o opozitie catre  solutionare. Opinia Publica mormaie insa nu este activa, nu este puternic motivata sa schimbe comportamentul ei insasi. Mandria pentru reusita continua a faptelor bune,  si a corectitudinii este umbrita de neincredere si suspiciune. Daca se intampla lucruri bune sunt tratate cu neincredere…atunci ce se vrea de la  functionari?

Functionarii si demnitarii sunt conectati la fratia relatiilor interpartinice , avand comportamentul ciocoiesc si sfidator in fata cetatenului obisnuit.. Toleranta dispretului  umbreste orice initiativa de bun simt. Este nevoie de un pas major in detensionarea relatiei cetatean Vs functionar.

By

Robert Williams

Editor in Chief

News24.7WorldPress

About Post Author

Robert Williams

Related Posts

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: