Comunicat de presă privind sancţionarea disciplinară a doamnei Sîrboiu Carmen, prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Orşova şi a domnului Vela Ilie, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Orşova

Read Time1 Minute, 48 Second

˝Consiliul Superior al Magistraturii este garantul independenţei justiţiei˝
(art. 133 alin. 1 din Constituţie, republicată)

Comunicat de presă
privind sancţionarea disciplinară a doamnei Sîrboiu Carmen, prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Orşova şi a domnului Vela Ilie, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Orşova

În şedinţa din data de 1 iulie 2015, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a admis acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva doamnei Sîrboiu Carmen, prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Orşova (în prezent suspendată din funcţie ca urmare a trimiterii în judecată) şi a domnului Vela Ilie, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Orşova.
În temeiul prevederilor art. 100 lit. d) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, Secţia pentru procurori a aplicat doamnei Sîrboiu Carmen, prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Orşova, sancţiunea disciplinară constând în “suspendarea din funcţie pe o perioadă de o lună”, pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzută de art. 99 lit. n) din acelaşi act normativ – „folosirea funcţiei deţinute pentru a obţine un tratament favorabil din partea autorităţilor sau intervenţiile pentru soluţionarea unor cereri, pretinderea ori acceptarea rezolvării intereselor personale sau ale membrilor familiei ori ale altor persoane, altfel decât în limita cadrului legal reglementat pentru toţi cetăţenii”.
De asemenea, în temeiul prevederilor art. 100 lit. a) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, Secţia pentru procurori a aplicat domnului Vela Ilie, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Orşova, sancţiunea disciplinară constând în “avertisment”, pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzută de art. 99 lit. n) din acelaşi act normativ – „folosirea funcţiei deţinute pentru a obţine un tratament favorabil din partea autorităţilor sau intervenţiile pentru soluţionarea unor cereri, pretinderea ori acceptarea rezolvării intereselor personale sau ale membrilor familiei ori ale altor persoane, altfel decât în limita cadrului legal reglementat pentru toţi cetăţenii”.

Hotărârea pronunţată de Secţia pentru procurori poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Mass Media

About Post Author

Robert Williams

Related Posts

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: