Ziua Justitiei din Romania

Read Time1 Minute, 17 Second

_MG_0528

Conform legii Ziua Justitiei are loc in prima Duminica din luna Iulie.  Astazi Duminica 5 Iulie 2015  in sala  ,, Pasilor Pierduti” din Palatul de Justitie incepand cu  ora 13 , aceasta manifestare nu a stralucit . Lipsa Procurorului Sef DNA, DIICOT, ICCJ si lista continua, poate fi considerata o lisa de respect fata de de cei  prezenti cat si pentru restul sistemului.

Discursul  Presedintelui CSM  a fost rostit intr-o sala aproape goala numarand putin peste 100 de persoane inclusiv jurnalistii. Remarcam faptul ca interesul presei romanesti fata de astfel de evenimente este unul scazut datorita  lipsei de transparenta si al comunicarii  al acesteia in relatia cu Opinia Publica.

Inceputa in jurul orelor 13.00, seria luarilor de cuvant de la Ziua Justitiei a fost deschisa de judecatorul Marius Tudose din CSM. Timp de circa o ora si jumatate, au vorbit rand pe rand despre ce inseamna Ziua Justitiei, despre idealuri si obiective, consilierul prezidential Simina Tanasescu, vicepresedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, judecatoarea Cristina Iulia Tarcea, ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, Procurorul General al Romaniei, Tiberiu Nitu, judecatoarea Camelia Toader de la Curtea de Justitie a Uniunii Europene si presedintele CSM din Republica Moldova, judecatorul Victor Micu.

Lumea sistemului juridic este mult mai mare: politisti judiciari, avocati, grefieri ,personalul conex,procurori ,judecatori si lista continua. Pentru toti acesti oameni care fac exceptia de la normalitatea coruptiei, oameni care lupta pentru un sistem de valori civilizat…News24.7WorldPress va transmite respectul, consideratia si sustinerea neconditionata. La multi ani oriunde ati fi!

_MG_0506

_MG_0546

_MG_0551

robert_cazanciuc_ziua_justitiei_2015_luju.ro

bogdan_gabor_foto_luju.ro

_MG_0633

DSC_0785

G.I.O

By

Robert Williams

Editor in Chief

News24.7WorldPress

About Post Author

Robert Williams

Related Posts

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: