Precizări privind verificările efectuate de Inspecţia Judiciară referitoare la măsurile dispuse de judecători şi procurori în cauza aflată pe rolul Judecătoriei Vaslui ce are ca obiect săvârşirea infracţiunilor de viol şi lipsire de libertate în mod ilegal.

Read Time1 Minute, 7 Second

Precizări

privind verificările efectuate de Inspecţia Judiciară referitoare la măsurile dispuse de judecători şi procurori în cauza aflată pe rolul Judecătoriei Vaslui ce are ca obiect săvârşirea infracţiunilor de viol şi lipsire de libertate în mod ilegal.

 

         La data de 23 iunie 2015, preşedintele CSM a înaintat Inspecţiei Judiciare sesizarea formulată de Asociaţiei pentru Implementarea Democraţiei, în conţinutul căreia se solicita să se efectueze verificări cu privire la măsurile dispuse de judecători şi procurori în dosarul aflat pe rolul Judecătoriei Vaslui, care are ca obiect săvârşirea infracţiunilor de viol şi lipsire de libertate în mod ilegal.

         Sesizarea a fost înregistrată atât la Direcţia de inspecţie pentru judecători cât şi la Direcţia de inspecţie pentru procurori.

         În prezent se efectuează verificări prealabile pentru a se stabili dacă există indicii ale săvârşirii vreunei abateri disciplinare de către judecătorii care s-au pronunţat cu privire la măsurile preventive luate faţă de cei 7 inculpaţi din dosarul menţionat cât şi de către procurorii care au participat în şedinţele de judecată.

         Potrivit art. 45 alin.3 din Legea 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, termenul de efectuare a verificărilor prealabile este de 45 de zile cu posibilitatea prelungirii, motivat, de către inspectorul şef cu încă 45 de zile.

 

INSPECTIA JUDICIARA

 

Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Mass Media

 

 

Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Mass Media

About Post Author

Robert Williams

Related Posts

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: