Comunicat de presa M.Ap.N.: Ministrul Dusa va evalua modul de asigurare a sprijinului logistic pe timpul actiunilor militare

Read Time1 Minute, 21 Second

Ministrul apărării naţionale, Mircea Duşa, se va afla miercuri, 16 septembrie, începând cu ora 17.30, în Poligonul de experienţe al Armatei, de la Jegălia, judeţul Călăraşi, pentru a evalua în teren modul de asigurare a sprijinului logistic în folosul trupelor proprii.

Este pentru prima dată când Comandamentul Logistic Întrunit generează un Grup de Sprijin Logistic Întrunit (GSLI), constituit şi dislocat în teren, pentru a se antrena într-un mediu operaţional complex, creat de exerciţiul HISTRIA 15.

Comandamentul GSLI este instalat şi funcţionează în trenul de comandament, de unde conduce un pachet de forţe format din structuri de sprijin logistic care însumează un număr de aproximativ 250 de militari şi peste 100 de mijloace tehnice.

Pe timpul activităţii, participanţii vor putea vizita trenul de comandament, unde vor viziona, live, o secvenţă în care o coloană de transport logistic traversează Dunărea, vor asista la executarea unor trageri experimentale şi la un exerciţiu de intervenţie într-o zonă contaminată chimic, vor putea vizita o expoziţie de echipamente militare, precum şi unele capacităţi de autosusţinere a forţelor în teren (bloc alimentar mobil, brutărie mobilă, punct de îmbăiere de campanie etc.).

Reprezentanţii mass-media vor fi aşteptaţi miercuri, 16 septembrie, între orele 16.30 şi 17.00, la intrarea în Poligonul de experienţe al Armatei, din localitatea Jegălia.
Persoană de contact: col. Lucian Vieru, tel. 0722 914 701.
* * *
Aproximativ 7.000 de angajaţi ai instituţiilor din cadrul Sistemului de apărare, ordine publică şi securitate naţională, cu 800 de mijloace tehnice, participă la exerciţiul inter-instituţional, de nivel strategic, HISTRIA 15, care se desfăşoară, în perioada 7-18 septembrie, pe teritoriul naţional.
Biroul de Presă

About Post Author

Karl William

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: