Evaluarea în teren a modului de asigurare a sprijinului logistic

Read Time53 Second

Şeful Statului Major General, generalul-locotenent Nicolae Ciucă, va participa miercuri, 16 septembrie, începând cu ora 17.30, în Poligonul de experienţe al Armatei de la Jegălia, judeţul Călăraşi, la activitatea de evaluare în teren a modului de asigurare a sprijinului logistic în folosul trupelor proprii.
În cadrul exerciţiului HISTRIA 15 a fost constituit un Grup de Sprijin Logistic Întrunit (GSLI) care este instalat şi funcţionează într-un tren de comandament de unde conduce un pachet de forţe format din structuri de sprijin logistic ce însumează un număr de aproximativ 250 de militari şi peste 100 de mijloace tehnice.
***
În perioada 7-18 septembrie, aproximativ 7.000 de angajaţi ai instituţiilor din cadrul Sistemului de apărare, ordine publică şi securitate naţională, cu 800 de mijloace tehnice, participă la exerciţiul inter-instituţional, HISTRIA 15.
HISTRIA 15 are la bază un scenariu fictiv, complex, adaptat mediului de securitate actual, în conformitate cu legislaţia naţională în domeniul apărării şi securităţii naţionale şi în corelaţie cu prevederile Cartei ONU şi articolelor 3, 4 şi 5 ale Tratatului Atlanticului de Nord.

About Post Author

Karl William

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: