Comunicat de presă privind sancţionarea disciplinară a domnului Curelea Adrian, judecător în cadrul Tribunalului Mehedinţi

Read Time1 Minute, 14 Second

Comunicat de presă

privind sancţionarea disciplinară a domnului Curelea Adrian, judecător în cadrul Tribunalului Mehedinţi

 

 

            În şedinţa din data de 21 octombrie 2015, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a admis în parte acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva domnului Curelea Adrian, judecător în cadrul Tribunalului Mehedinţi şi a aplicat acestuia sancţiunea disciplinară constând înavertisment.

 

Secţia pentru judecători, în exercitarea rolului său de instanţă de judecată în materie disciplinară, a reţinut săvârşirea de către domnul Curelea Adrian, judecător în cadrul Tribunalului Mehedinţi, a abaterilor disciplinare prevăzute de art. 99 lit. a) şi n) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor – “manifestările care aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului justiţiei, săvârşite în exercitarea sau în afara exercitării atribuţiilor de serviciu“ şi “folosirea funcţiei deţinute pentru a obţine un tratament favorabil din partea autorităţilor sau intervenţiile pentru soluţionarea unor cereri, pretinderea ori acceptarea rezolvării intereselor personale sau ale membrilor familiei ori ale altor persoane, altfel decât în limita cadrului legal reglementat pentru toţi cetăţenii”.

 

Hotărârea secţiei va cuprinde, alături de alte elemente prevăzute de lege, descrierea faptelor pentru care s-a aplicat sancţiunea disciplinară menţionată, urmând a fi redactată şi publicată pe site-ul Consiliului www.csm1909.ro în termen de 20 de zile de la pronunţare.

Aceasta poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

 

 

Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Mass Media     

About Post Author

Robert Williams

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: