Şeful Statului Major General la activităţile prilejuite de sărbătorirea Zilei Armatei României

Read Time1 Minute, 22 Second

Şeful Statului Major General, generalul-locotenent Nicolae Ciucă, va participa duminică, 25 octombrie, începând cu ora 10.30, la ceremonia de depunere de coroane de flori la Monumentul Eroilor de la Păuliş, iar de la ora 11.30, va participa, la Arad, la ceremonia militară organizată la Monumentul Ostaşului Român, din Piaţa Avram Iancu.

Ziua Armatei României este sărbătorită anul acesta printr-o serie de manifestări organizate în toate localităţile în care sunt unităţi militare, ţările în care România are acreditaţi ataşaţi ai apărării şi în bazele militare din teatrele de operaţii unde sunt dislocaţi militari români.

Cu prilejul Zilei Armatei României marile unităţi şi unităţile militare de pe întreg teritoriul ţării au fost organizate simpozioane, întâlniri cu veteranii de război, expoziţii, gale de filme, activităţi cultural-artistice şi sportive, spectacole şi activităţi de îngrijire a cimitirelor şi monumentelor eroilor. Militarii au fost prezenţi cu echipamente şi tehnică militară în şcolile, liceele şi colegiile din marile garnizoane în cadrul proiectului „Ziua Armatei României în şcoli”.

***

Anul acesta, la împlinirea a 70 de ani de la încheierea celui de-al Doilea Război Mondial, în semn de recunoştinţă şi preţuire pentru aceşti eroi, a fost decretat, prin hotărâre de guvern, „Anul veteranilor de Război”.

Eliberarea teritoriului naţional, în toamna anului 1944, a fost obţinută prin lupta a peste 520.000 de militari români, din care 58.330 au fost ucişi, răniţi sau daţi dispăruţi. Armata României a continuat apoi să lupte pe teritoriile Ungariei, Cehoslovaciei şi Austriei, alături de trupele aliate, contribuind, prin noi jertfe şi sacrificii, la marea victorie obţinută la 9 Mai 1945, ce a marcat sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial în Europa.

About Post Author

Karl William

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: