Ziua distinșilor vizitatori la exercițiul DRAGOON CROSSING RO 15

Read Time52 Second

Generalul-locotenent Nicolae Ciucă, șeful Statului Major General, va participa luni, 26 octombrie, la Ziua Distinşilor Vizitatori a exerciţiului româno-american DRAGOON CROSSING ROMÂNIA 2015, în zona localităţii Mândruloc, judeţul Arad.

          La exercițiu participă peste 250 de militari din Forţele Terestre Române cu 85 de mijloace tehnice de luptă aparţinând Brigăzii 18 Infanterie „Banat” şi Brigăzii 10 Geniu „Dunărea de Jos”, sprijiniţi de cinci aeronave MiG 21 Lancer şi IAR 330 Puma ale Forţele Aeriene Române, precum și de scafandri din Forţele Navale Române.

Alături de militarii români, la exercițiu vor participa și 150 de militari americani cu 37 de mijloace tehnice de luptă aparţinând Regimentului 2 Cavalerie din Forţele Terestre ale S.U.A.

DRAGOON CROSSING RO 15 este un exercițiu multinațional interarme, de tip exercițiu tactic cu trupe în teren, planificat de Statul Major al Forțelor Terestre.

Desfăşurat în zilele de 25 şi 26 octombrie, exerciţiul multinaţional are scopul de a demonstra interoperabilitatea dintre cele două armate şi dezvoltarea capacităţii de planificare, conducere şi executare a operaţiilor de trecere a cursurilor de apă.

About Post Author

Karl William

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: