OPINIA PUBLICA SI SOCIETATEA CIVILA PE CALE DE DISPARITIE IN ROMANIA

Read Time1 Minute, 30 Second

OPINIA PUBLICA este extrem de emotiva atunci cand se intampla ceva negativ. Reactia la negativ este atat de instanta incat te intrebi unde este si pentru pozitiv aceeasi reactie. Nu am mai vazut din 1989 manifestatii pentru libertatea si statul de drept in aceasta tara.

Opinia Publica este acum …talk show ieftin. Fiecare isi da cu parerea mai mult sau mai putin avizat. Lipsa unor lideri autentici lasa loc unor comentarii si viziuni teribil de haotice si manipulative. OPINIA PUBLICA ce este ea?

Societatea Civila din Romania un deziderat pierdut  in timpul scurs de dupa 1989. Cu un start important si ratat din cauza neseriozitatii gasim astazi in peisajul national  fundatii cu diferite scopuri declarate si parazitare a banului public.

Nimic din ceea ce ar insemna voluntariatul autentic nu se poate regasi. Actiunile atrag ,,voluntari” daca este platit. Programele si proiectele bazate exclusiv pe voluntariat sunt putine si slab reprezentate.  Fundatii dina afara tarii cu finantare multinationala dezvolta proiecte in domeniul justitiei ,educatiei si lista continua. Unde este forta SOCIETATII CIVILE ROMANESTI?

Unde este capacitatea de crea valori in Romania pentru a lupta impotriva  negativului de orice fel?

Ce fel de societate este aceea in care Societatea Civila este racordata la banii publici si astfel fac jocurile politice de moment. Actiunile Societatii civile sunt din ce in ce mai timide in scoli, spitale ,gradinite, in justitie si alte domenii .

OPINIA PUBLICA SI SOCIETATEA CIVILA  sunt  astazi un esec? Cine si ce se asteapta….APOCALIPSA ori alte fenomene pentru a iesi din criza de personalitate ?

Alegerile, lupta impotriva coruptiei, evolutia catre bine si increderea in institutiile statului sunt vitale . Resuscitarea increderii este si trebuie sa fie data de rezultatele puternice date coruptiei si punerea in valoare a eforturilor reale ale fiecarui functionar din aceste institutii. Succes !

By

Robert Williams

Editorin Chief

About Post Author

Robert Williams

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: