Conferinţă militară internaţională de ştiinţe comportamentale, la Bucureşti

Read Time1 Minute, 0 Second

Prima ediţie a Conferinţei militare internaţionale de ştiinţe comportamentale, organizată de Centrul de investigaţii sociocomportamentale din subordinea Direcţiei management resurse umane a Ministerului Apărării Naţionale, se desfăşoară, în zilele de 28 şi 29 octombrie, la Palatul Cercului Militar Naţional din Bucureşti.

Lucrările conferinţei, ce are ca temă “Abordări interdisciplinare şi transculturale ale comportamentului uman în organizaţia militară”, includ prezentări ale unor informaţii de referinţă din domeniile psihologiei clinice şi psihoterapiei, psihologiei muncii şi a transporturilor, precum şi cel al sociologiei situaţiilor de urgenţă.

Conferinţa reuneşte aproximativ 200 de participanţi, specialişti români şi străini din domeniul ştiinţelor comportamentale din instituţiile componente ale sistemului naţional de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, din mediul academic românesc şi din cadrul Armatei Statelor Unite ale Americii.

* * *

Centrul de investigaţii sociocomportamentale al M.Ap.N. a fost înfiinţat prin ordin al ministrului apărării naţionale în luna mai a anului 2014, având misiunea de a asigura asistenţa psihologică a personalului întors din teatrele de operaţii.

Centrul reprezintă un instrument important în procesul de modernizare a managementului resurselor umane ale armatei, iar psihologii centrului derulează activităţi de consiliere şi psihoterapie a personalului cu simptomatologie specifică comportamentelor disfuncţionale.

Biroul de Presă al M.Ap.N.

Tel./Fax 021/319.60.22

About Post Author

Karl William

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: