PROIECT ROMÂNO – NORVEGIAN PENTRU PREVENIREA VICTIMIZĂRII ÎN COMUNITĂŢILE DE ROMI

Read Time1 Minute, 34 Second

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

F5

            Ð La nivelul Poliţiei Române se află în implementare proiectul „Abordare integrată pentru prevenirea victimizării în comunităţile de romi”, finanţat printr-un Grant acordat de Norvegia.

 

           Ð Pe parcursul proiectului, Poliţia Română (prin Direcția de Ordine Publică, Direcția de Investigaţii Criminale, Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității şi Centrul de Formare și Perfecționarea a Polițiștilor „Nicolae Golescu” Slatina) şi partenerii de proiect (Academia Română – Institutul de Economie Națională, O.S.C.E. – O.D.H.I.R. – Biroul O.S.C.E. pentru Instituţii Democratice şi Drepturile Omului şi Romani CRISS – O.N.G. cu experiență relevantă în domeniul promovării drepturilor cetățenilor de etnie romă) vor efectua cercetării științifice, vizite de studiu, instruiri, conferințe internaționale şi o campanie, în domeniul victimizării pentru comunitățile de romi.

În cadrul proiectului, derulat pe parcursul a 30 de luni (până la sfârşitul lunii aprilie 2017), vor fi efectuate, în parteneriat cu Institutul de Economie Națională, cercetări științifice privind victimizarea în rândul comunităţilor de romi.

De asemenea, va fi iniţiată o campanie de prevenire a victimizării pentru comunitățile de romi, axată pe activități de informare – educare, dar și pe eliminarea unor vulnerabilități la victimizare, precum lipsa documentelor de identitate.

Pe lângă aceste activităţi, se vor efectua vizite de studiu pentru ofițerii de poliție români la instituții internaționale cu experiență deosebită în combaterea infracțiunilor motivate de ură, conferințe internaționale şi ateliere de lucru în România, în domeniul combaterii acestor infracțiuni, precum şi instruiri bazate pe tehnici avansate de interogare.

Totodată, proiectul vizează asigurarea de asistență tehnică și dotarea cu echipamente a unor spații pentru cursanții din cadrul Şcolii de Poliție Slatina.

Proiectul este finanţat prin Mecanismul Financiar Norvegian 2009-2014, printr-un Grant acordat de Norvegia şi are un buget în valoare de 3.492.714 de lei (791.550 de euro), dintre care grant: 2.968.807 de lei, iar 523.907 de lei sunt co-finanţare.

About Post Author

Karl William

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: