Educatie Juridica in curand realitate pentru Arges

Read Time1 Minute, 42 Second

News247WorldPress este in masura sa informeze Opinia Publica asupra  Educatiei Juridice ce va fi desfasurata in orele de dirigentie  din invatamantul preuniversitar.

News247WorldPress a facut demersurile legale catre Ministerul Educatiei in care a subliniat necesitatea  predarii notiunilor  juridice cu privire la  :

Legea 272/2004 privind protectia si promovarea drepturilor copilului.

In aceasta situatie  jurisprudenta cat si cazurile aflate pe rolul instantelor  cu privire la drepturile si interesul superior al copilului cat si obligatiile parintilor ce le revin indiferent de forma de familie si custodie, justifica pregatirea generatiei tinere in gestionarea  problemelor familiilor din care provin si intelegerea fenomenului .

In acest sens se vor organiza  mese rotunde cu parintii si autoritatile competente (scoala, politie,Directia Locala pentru Asistenta Sociala, Directia Generala pentru Protectia Copilului ) si lista continua.

In urma concluziilor  actiunea de predare  va incepe  gradual in scolile din oras si mai apoi din judet.

Prevederile Noului Cod Penal conform  grupei de varsta  va fi predat  elevilor pentru a sti ce presupune raspunderea familiei pentru faptele minorului cat si raspunderea dupa o anumita varsta al acestuia.

Aceasta  actiune are la baza  intelegerea fenomenului de abandon scolar si gravitatea faptelor antisociale. de catre elev. Actiunea are la baza intregul profil judiciar al faptei si a consecintei. Cunoasterea acestor aspecte poate inlatura si preveni asocierea la gasti,grupuri si fapte antisociale.

Articolele din Constitutia Romaniei  cu privire la separarea puterilor in stat,  institutiile statului cat si alte prevederi  sunt necesare cunoasterii de catre viitorul cetatean liber in constiinta si comportamentul sau. Exercitarea votului liber consimtit necesita cunoasterea notiunillor de baza ale Constitutiei cat si alte legi .

Intelegerea  si cautarea resurselor profesionale din timp de catre liceanul si studentul  in devenire este primordiala . Familia  este sursa de stabilitate  emotionala insa scolii ii revine rolul de a stabiliza intelectual individul.

Bolile cu transmitere sexuala, abuzul  cat orice alte forme de degradare vor fi combatute doar prin informare sustinuata si implicare continua din partea scolii-elev-organe competente-familie.

News247WorldPress anunta  implementarea celor de sus  in primul  judet pilot si anume Arges

By

Robert Williams

Editor in Chief

About Post Author

Robert Williams

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: