Dacian Ciolos poate fi un Prim Ministru de sacrificiu?

Read Time3 Minute, 17 Second

dacian-ciolos-mediafax

Dacian Ciolos…o ascensiune politica catre EU, insa acasa in Romania il asteapta provocari. Cine il sustine realmente? Poate avea soarta lui Mihai Razvan Ungureanu? Ce fel de batatlie s-a dat intre taberele de la Banca Nationala, PSD-UNPR-ALDE? PNL-PDL,UDMR si altii?

,,Strada” cum spun politicienii celor care au manifestat a dovedit inca odata lipsa de stralucire si organizare civica. In timp ce zeci de mii de oameni au manifestat alte milioane au stat la tv,au comentat insa nu sau aratat.

Candidatura din tabara bancherilor  in persoana lui Voinea este respinsa datorita imaginii Guvernatorului BNR Mugur Isarescu asociat conform legendelor la grupuri oculte si lista continua. Nemultumirea populatiei care a manifestat in fata BNR  este justitificata de explozia inflatiei unei monede ceea ce a dus la sclavagism financiar. In aceasta situatie candidatura lui Voinea nu a ramas decat un zvon.

PSD afiseaza  ,,opozitia in devenire” ceea ce induce Opiniei Publice ideea de retragere insa in realitate inca conduce administratia si sistemul datorita constructiei comune cu aliatii din coalitie. Sunt asteptate unele demiteri si vaicareli de genul epurare prezidentiala si lista continua.

UNPR o formatiune extrem de instabila, interesul fiind ,,securitatea nationala” ceea ce s-a dovedit un abuz continuu institutional. Liderul Gabriel Oprea este destul de contestat insa alegerile vor cerne probabil astfel de lideri si actiuni. Aceeasi formatiune politica isi declara sprijinul fata de propunerea prezidentiala insa se stie foarte clar ca este ipocrizie .

PNL-PDL aceasta alianta..este cea mai mare gluma proasta. Emisiunile gen camera ascunsa palesc in fata ,,politicii ascunse” dusa de ramasitele acestor doua partide. Fara lideri de forta civica, formata si bazata pe esaloanele inferioare nu a invatat nimic din practile aliantei USL . Se asteapta din partea acestei formatiuni  imaginea presedintelui sa fie locomotiva electorala. PDL stie foarte bine ca fostul presedinte Basescu a fost imaginea si a folosit acest model. Teoretic aceasta formatiune reclama dizolvarea de la sine .

PNL inca nu a lamurit puciul din 2012 atunci cand institutiile fundamentale ale statului au fost practic reduse la tacere de catre alianta USL. Liderul actual Gorghiu nu a prezentat scuze populatiei pentru efectele care se resimt astazi. Votul din 2014 ingradit de catre coalitia PSD-UNPR-ALDE-PC este rezultatul miscarii din 2012.

ALDE -este parte din actuala coalitie. Calin Popescu Tariceanu a dat dovada  de pricepere in negocierea pozitiilor guvernamentale si in stat chiar daca nu inseamna mare lucru. ALDE  este o mare dezamagire electorala datorita partinirii PSD. Este foarte curios cum va justifica in campania electorala aceasta formatiune si liderii sai alianta ,realizarile si planurile de viitor. Concret  nimic. Absolut fiecare lider de varf are  averi considerabile, sunt implicati in vinderea unor resurse naturale ale tarii, decorati de catre cei pe care i-au servit si inca cer votul electoratului roman.

UDMR- nu va recunoaste nicodata interesul national. Cea mai mica greseala a Romaniei va costa Ardealul. Aceasta formatiune  nu a reprezentat niciodata interesul national romanesc. Lideri marcanti ai acestei formatiuni au declarat alipirea la Ungaria mare si alte idealuri personale.

Minoritatile nationale…cine sunt acestea…? unde se vorbeste despre liderii lor? Liderii sunt aceasi si stau in umbra PSD si  in aliante de moment.

Intrebarile sunt retorice dar cu un posibil raspuns ingrijorator. Notiunea de interes national nu se regaseste in nici una din formatiunile politice actuale. Cine ar guverna in interesul Romaniei?

Actiunile de grup sunt cumplite ca efect financiar si social. Directia Nationala Anticoruptie ,DIICOT, Justitia nu are atat de multa forta datorita complexitatii faptelor insa au dat lovituri teribile. Opinia Publica este un factor  emotional de moment si nu a sustinut vehement eforturile justitiei. In acest context este nebunie pura sa afirmi ca voi tine cont de ,,strada” cand  tu va trebui sa desfiintezi o caracatita.

Cine te va lasa Dacian Ciolos? Cine te va sustine Dacian Ciolos? In actualul context Presedintele Romaniei este doar cu numele, Justitia …,,strada…este singura solutie. Are cineva indoieli?

By

Robert Williams

Editor in Chief

About Post Author

Robert Williams

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: