Comunicat de presă privind excluderea din magistratură, pe motive disciplinare, a doamnei Leonte Irina Elena, judecător în cadrul Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti

Read Time1 Minute, 16 Second

˝Consiliul Superior al Magistraturii este garantul independenţei justiţiei˝

(art. 133 alin. 1 din Constituţie, republicată)

În şedinţa de azi, 11 noiembrie 2015, Secţia pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii a admis acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva doamnei Leonte Irina Elena, judecător în cadrul Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti.

           Secţia a aplicat sancţiunea excluderii din magistratură, reţinându-se în sarcina sa săvârşirea abaterii disciplinare prevăzută de art. 99 lit. h) teza I din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, constând în nerespectarea în mod repetat şi din motive imputabile a dispoziţiilor legale privitoare la soluţionarea cu celeritate a cauzelor”.

 

S-a constatat că doamna judecător a amânat pronunţarea pentru perioade cuprinse între o săptămână şi opt luni într-un număr de 611 cauze, apreciindu-se că prin conduita adoptată s-au produs consecinţe asupra dreptului recunoscut părţilor de a beneficia de soluţionarea cauzei           într-un termen rezonabil şi de acces la justiţie.

Hotărârea secţiei va fi redactată şi publicată pe site-ul Consiliului www.csm1909.ro în termen de 20 de zile de la pronunţare. Aceasta poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

 

Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Mass Media     

————————————————————

Biroul de Informare Publică si Relaţii cu Mass Media

Consiliul Superior al Magistraturii

Bucuresti, Calea Plevnei nr. 141B, sector 6

Tel.      0213116902 int. 2026

Fax.     0213116936

E-mail: csm-presa@csm1909.ro

Web: www.csm1909.ro

About Post Author

Robert Williams

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: