Comunicat de presă privind excluderea din magistratură, pe motive disciplinare, a doamnei Pop Angela Tatiana, judecător în cadrul Judecătoriei Aiud

Read Time1 Minute, 18 Second

˝Consiliul Superior al Magistraturii este garantul independenţei justiţiei˝

(art. 133 alin. 1 din Constituţie, republicată)

În şedinţa de azi, 11 noiembrie 2015, Secţia pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii a admis acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva doamnei Pop Angela Tatiana, judecător în cadrul Judecătoriei Aiud.

Secţia a aplicat sancţiunea excluderii din magistratură, reţinându-se în sarcina sa săvârşirea abaterii disciplinare prevăzută de art. 99 lit. h) teza I din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, constând în nerespectarea în mod repetat şi din motive imputabile a dispoziţiilor legale privitoare la soluţionarea cu celeritate a cauzelor”.

 

S-a constatat că doamna judecător a încălcat norme de procedură prin luarea unor măsuri procesuale sau efectuarea unor acte procesuale cu nerespectarea condiţiilor prevăzute de lege având ca efect prelungirea duratei procedurii judiciare în mod nejustificat în peste 170 de dosare, cu o vechime cuprinsă între un an şi zece ani de la înregistrare.

Secţia a reţinut că gradul de complexitate al cauzelor nu a justificat în nici una dintre situaţiile verificate durata mare a procedurilor, perspectivă din care nu pot fi ignorate efectele acestei conduite asupra dreptului părţilor la o durată rezonabilă a procedurilor.

Hotărârea secţiei va fi redactată şi publicată pe site-ul Consiliului www.csm1909.ro în termen de 20 de zile de la pronunţare. Aceasta poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

 

Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Mass Media     

About Post Author

Robert Williams

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: