Comunicat de presă privind sancţionarea disciplinară a magistratului Boerescu Ciprian, judecător în cadrul Judecătoriei Sector 2 Bucureşti

Read Time1 Minute, 23 Second

În şedinţa de azi, 11 noiembrie 2015, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a admis, în parte, respectiv în totalitate, acţiunile disciplinare formulate de Inspecţia Judiciară împotriva magistratului Boerescu Ciprian, judecător în cadrul Judecătoriei Sector 2 Bucureşti.

 

În temeiul prevederilor art. 100 lit. a) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, Secţia a aplicat domnului Boerescu Ciprian, judecător în cadrul Judecătoriei Sector 2 Bucureşti, sancţiunea disciplinară constând în “avertisment ”, pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzută de art. 99 lit. t) din acelaşi act normativ – exercitarea funcţiei cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă”, constând în nesemnarea unor încheieri de amânare a pronunţării cauzei.

Totodată, în acelaşi dosar al Inspecţiei Judiciare, Secţia a respins acţiunea disciplinară exercitată împotriva  aceluiaşi magistrat pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzută de art. 99 lit. h) din Legea nr. 303/2004 – nerespectarea în mod repetat şi din motive imputabile a dispoziţiilor legale privitoare la soluţionarea cu celeritate a cauzelor.

În baza art. 100 lit. b) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, Secţia a aplicat aceluiaşi judecător sancţiunea disciplinară constând în “diminuarea indemnizaţiei de încadrare lunare brute cu 20% pe o perioadă de o lună”, pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzută de art. 99 lit. t) din acelaşi act normativ.

 

Hotărârile secţiei vor cuprinde, alături de alte elemente prevăzute de lege, descrierea faptelor pentru care s-au aplicat sancţiunile disciplinare menţionate, urmând a fi redactate şi publicate pe site-ul Consiliului www.csm1909.ro în termen de 20 de zile de la pronunţare.

Acestea pot fi atacate cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

About Post Author

Robert Williams

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: