Ziua Statului Major General

Read Time1 Minute, 15 Second

La 12 noiembrie se împlinesc 156 de ani de la înfiinţarea Statului Major General (SMG) al Armatei României.

Cu acest prilej, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la sediul instituției, au fost conferite de către ministrul apărării naţionale, Mircea Duşa, ordine şi medalii personalului din cadrul Statului Major General.

Şeful SMG, generalul-locotenent Nicolae Ciucă, a conferit Emblema de Onoare a Statului Major General unor personalităţi care au activat în cadrul SMG, unor oficiali din sistemul naţional de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională. De asemenea, au fost acordate, personalului militar şi civil din cadrul SMG, Emblema de merit „În serviciul Armatei României”, Emblema de onoare a Logisticii şi Emblema de onoare a Comunicațiilor și informaticii.

La finalul activităţii, membrii ai Cercului Militar Medgidia şi colaboratori ai acestuia au susţinut un spectacol artistic.

”Vă transmit cele mai sincere gânduri de respect şi de apreciere pentru contribuția adusă la îndeplinirea obiectivelor deosebit de importante pe care a trebuit să le îndeplinim anul acesta. Vă felicit şi vă urez succes în tot ceea ce întreprindeţi, putere de muncă și sănătate, dumneavoastră şi familiilor dumneavoastră!” a transmis generalul Ciucă personalului SMG prezent la activitate.

În programul activităţilor aniversare au mai figurat ceremonia de acordare a premiilor anuale ale publicaţiei Gândirea Militară Românească, un simpozion, precum şi prezentări şi expoziţii de carte.

Detalii despre evoluţia şi istoricul Statului Major General pot fi obţinute accesând link-ul http://smg.mapn.ro/evolutie2.php

Biroul de Presă al M.Ap.N.

Tel./Fax 021/319.60.22

About Post Author

Karl William

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: