PERSOANE SUPRAVEGHEATE JUDICIAR

Read Time1 Minute, 14 Second

 

² În ultima săptămână, la nivel naţional, au fost dispuse măsuri preventive de supraveghere judiciară faţă de 162 de persoane şi au fost înregistrate 30 de înlocuiri ale măsurilor preventive de supraveghere judiciară, dispuse iniţial, cu alte măsuri.

      ² Poliţia Română verifică, periodic, modul în care persoanele puse sub supraveghere judiciară îşi respectă obligaţiile, iar în cazul încălcării acestora, sesizează instanţa competentă.

În perioada  6 – 13 noiembrie a.c., la nivel naţional, au fost dispuse măsuri preventive de supraveghere judiciară faţă de 162 de persoane. Măsurile preventive care stabilesc supravegherea judiciară presupun obligaţii în sarcina persoanelor faţă de care au fost dispuse.

Astfel, poliţiştii desfăşoară activităţi specifice faţă de 26 de persoane, pe numele cărora a fost dispusă măsura arestului la domiciliu, faţă de 135 de persoane, pe numele cărora a fost dispusă măsura controlului judiciar şi faţă de o persoană, pe numele căreia a fost dispusă măsura controlului judiciar pe cauţiune.

În ultima săptămână, la nivel naţional, au fost înregistrate 30 de înlocuiri ale măsurilor preventive de supraveghere dispuse iniţial, cu alte măsuri.

Astfel, măsura controlului judiciar dispusă iniţial a fost înlocuită cu măsura arestării la domiciliu (în 2 cazuri), cu executarea pedepsei închisorii (în 6 cazuri), cu arestarea preventivă (în 11 cazuri), cu condamnarea cu suspendare (în 7 cazuri) şi cu măsura educativă a asistării zilnice (într-un caz).

De asemenea, măsura arestului la domiciliu dispusă iniţial a fost înlocuită cu măsura arestării preventive (în 2 cazuri) şi cu condamnare cu executare (într-un caz).

About Post Author

Robert Williams

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: