Scrisoare deschisa Consiliului Superior al Magistraturii cu privire la implementarea Educatiei Juridice

Read Time3 Minute, 4 Second
Catre:
                                          Consiliul Superior al Magistraturii
Domnule Presedinte , Stimati membri ai CSM
News247WorldPress va solicita un punct de vedere si sprijin in urmatoarea problema:
In urma demersurilor noastre jurnalistice de a promova sistemul judiciar romanesc, respectarea legii ,respectarea institutiilor statului roman prin comportament civilizat si informarea obiectiva ce presupune activitatea magistratilor cat si detalii despre functionarea sistemului, am considerat ca:
a) Continuarea proiectului national de implementarea a educatiei juridice obligatorie in scolile din Romania este imperios si necesar .
b) Protocolul dintre CSM si Ministerul Educatiei care a avut un succes trebuie sustinut si de catre institutiile care au competente in domeniu( POLITIE, ISU, JANDARMERIA, DIRECTIA GENERALA DE ASISTENTA SOCIALA SI PROTECTIA COPILULUI, DIRECTIA LOCALA DE ASISTENTA SOCIALA , PREFECTURA, CONSILIUL JUDETEAN,MEDIA)
Sustinem argumentul implicarii deorece jurisprudenta consemneaza foarte clar ca parintii nu stiu ce presupune interesul superior al copilului. In acest sens implicarea institutiilor care au spre solutionare anchetele sociale si monitorizare este necesara. Aceasta implicare ar putea contribui si preveni pe viitor intensitatea dezbaterilor in sala de judecata si copiii vor sti la randul lor drepturile si obligatiile cele revin mai tarziu ca viitori parinti si indivizi cu drepturi depline in societate.
Institutii ca Politia, ISU Jandarmeria pot produce schimbari in mentalitatea si informarea generatiei . Simpla existenta  a unor protocoale interinstitutionale trebuie concretizata prin interconectare si a gasirii unui limbaj comun .
Prefectuara, Primaria Consiliul Judetean sunt institutii care pot vorbi despre descentralizare si structura teritoriala a statului roman.
Predarea sub forma de voluntariat a acestor notiuni generale ,lamurirea legii invatamantului..de ce este necesara scoala, de ce este necesara cunoastrea legilor pentru a te feri de necazuri, cunoasterea structurilor statului roman, a comunitatii in care traieste fiecare, respectul rezultat din informatiile dobandite ca materie obligatorie  fata de institutiile statului roman…este apanajul fiecarei institutii la nivel descentralizat cat si central.
Faptul ca magistratii fac eforturi uriase si au un volum de activitate ridicat  nu pot rezolva problema in acest context. Un magistrat nu poate vorbi despre administratie publica cum un primar sau presedinte de Consiliu Judetean ar putea sa o faca.
Politistul are metodele sale de a vorbi si proceda, scoala are rolul sau sa invete de ce este necesara scoala si educatia.
Consideram ca magistratii sunt cei care dau solutii legale in cazul  rezolvarii defectuaoase si abordarii de catre parinti si institutiile de mai sus. In acest caz magistratii sunt ultimii pe aceasta lista si trebuie sa trateze aceste probleme  care din punctul nostru de vedere nu sunt implicate sufiecient in procesul de evolutie.
News24.7WorldPress solicita membrilor plenului un vot de sustinere a demersurilor noastre de promovare si implementare a educatiei juridice obligatorii cat si cooperarea la nivel local cu instantele si parchetele pe acest subiect.
News24.7WorldPress este printre putinele publicatii care acorda spatii largi si sustinere neconditionata.
In sectiunile ,,Consiliul Superior al Magistraturii” Inspectia Judiciara, Pulsul Justitiei sunt la zi comunicatele, activitatea, controalele ,cat si interviuri la nivel national al conducerii instantelor si parchetelor din Romania.
In aceasta directie nici o publicatie nu este in acest moment atat de informata si hotarata de a sustine sistemul judiciar romanesc.
In acest sens va atasam Protocolul semnat de catre News24.7WorldPress cu Inspectoratul Scolar Judetean  Arges (PILOT) DE IMPLEMENTARE A EDUCATIEI JURIDICE.
Acest Protocol este rezultatul acceptului din partea Ministerului Educatiei de a incepe la nivel national implementarea demersului de mai sus,conditia fiind succesul la nivel local din Judetul Arges si Timis.
Domnule Presedinte, Stimati Membri ai CSM ,News24.7WorldPress  va multumeste si va asigura de sustinerea in eforturile justitiei de a fi in slujba legii si a cetateanului.
By
Robert Williams
Editor in Chief

About Post Author

Robert Williams

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: