Mistoul administratiei locale romanesti

Read Time1 Minute, 39 Second

News247WorldPress a avut ocazia trista sa constate mistoul administratiei locale din Romania.

In contextul acuzelor din teritoriu fata de politica de la Bucuresti…adevarul este cumplit. Administratia locala boicoteaza absolut fiecare tentativa de schimbare.

Institutiile teritoriale din subordinea ministerelor sunt factorul deciziv din cauza regulilor interioare de comunicare ,asociere si aprobare. Intervine parerea personala din structurile locale si refuzul practic de implicare in proiecte interinstitutionale datorita ,,acoperirilor ” cu protocoale si activitati”

Este o realitate trista constatata  de catre News247WorldPress  in incercarea de a coaliza institutiile locale in vederea implementarii ,,Educatiei juridice obligatorii in invatamantul preuniversitar romanesc”.

Institutia  care practic protejeaza drepturile copilului si monitorizeaza  familia…este blocata de insuficienta personalului si lipsei logistice care este asigurata financiar de catre Institutia Primarului. Acelasi primar nu poate oferi sediu corespunzator acestei institutii ..deci nu are cum sa protejeze si sa isi desfasoare activitatea normal. Cum te poti adresa unei astfel de institutii? Cum va arata viata acelui copil sau familie daca este primit in spatii necorespunzatoare si angajati cu un salariu de 700 Ron?

Din totalul de 10 institutii locale, numai 2 au raspuns afirmativ…Inspectoratul Scolar si unul dintre multele cotidiene locale…restul sau prevalat de consultari cu centrul si alte motive.

Ministerul Educatiei in acesta situatie trebuie sa organizeze doar in Bucuresti actiuni datorita lipsei de implicare locala la nici 100 de Km distanta de Bucuresti.

Politia, Parchetul, CSM-ul prin structurile locale ale instantelor desfasoara activitati si muncesc in folosul comunitatii. Aceste institutii au cea mai puternica activitate la nivel national in proiectele si protocoalele privind educatia.

Educatia Juridica nu este apanajul doar a CSM si Politiei…este datoria autoritatilor locale sa participe in limita competentelor legale alaturi de politisti,magistrati si Media pentru a invata elevii totul despre lege..administratie publica si lista continua. Delasarea, ignoranta, mistoul sunt calitatile gasite in acest demers al News247WorldPress.

Domnilor Prefecti, Primari, Consilii Judetene, Directori Executivi …atentie comportamentul de gen misto dauneaza cetatenilor si mai apoi istoriei.

By

Robert Williams

Editor in Chief

About Post Author

Robert Williams

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: