Comunicat de presa MApN: Intalnire a ministrului Mihnea Motoc cu o delegatie SUA

Read Time1 Minute, 14 Second

MINISTERUL APĂRĂRII NAŢIONALE

Direcţia Informare şi Relaţii Publice

tel./fax: 021 319 60 22

e-mail: presamapn@mapn.ro

 

Întâlnire a ministrului Mihnea Motoc cu  o delegaţie SUA

Ministrul apărării naţionale, Mihnea Motoc, l-a primit miercuri, 18 noiembrie, la sediul M.Ap.N., pe James J. Townsend Jr., asistentul adjunctului secretarului american  al apărării pentru politica europeană şi NATO. La întâlnire a fost prezent ambasadorul SUA în România, Hans Klemm.

Au fost abordate teme referitoare la situaţia de securitate din regiune, cooperarea bilaterală în cadrul Parteneriatului Strategic România-SUA, facilităţile americane din România, precum şi angajamentul României în teatrul de operaţii din Afganistan.

Ministrul român al apărării a subliniat cooperarea bilaterală excelentă şi sprijinul major al SUA în cadrul măsurilor de asigurare aliate pe flancul estic al NATO. Au fost, de asemenea, inventariate modalităţile de consolidare a angajamentului SUA în cadrul facilităţilor militare americane din România, precum şi de intensificare a cooperării pe domeniile naval, aerian şi terestru.

Oficialul român a evocat, de asemenea, importanţa coordonării bilaterale în cadrul NATO în perspectiva Summit-ului de la Varşovia din 2016, cu accent pe adaptarea strategică pe termen lung a Alianţei.

La rândul său, oficialul american a mulţumit României pentru contribuţia semnificativă în cadrul NATO şi a calificat România ca fiind un aliat de excepţie. A punctat de asemenea contribuţia naţională la eforturile aliate de stabilizare a Afganistanului şi a apreciat rolul militarilor români în cadrul misiunilor de consiliere şi asistenţă acordate Forţelor de Securitate Afgane.

 

  Biroul de Presă

About Post Author

Karl William

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: