R O M Â N I A MINISTERUL AFACERILOR INTERNE DIRECŢIA INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Read Time2 Minute, 17 Second
COMUNICAT

Nr. 210 din 17 noiembrie 2015

 

 

În prezența Președintelui României, domnul Klaus Iohannis și a Primului Ministru domnul Dacian Cioloș, marți, 17 noiembrie a.c., a avut loc ceremonia de învestire a domnului Petre Tobă în funcția de ministru al afacerilor interne.

În discursul său, Președintele României, Klaus Iohannis, a precizat faptul că cetățenii așteaptă de la Ministerul Afacerilor Interne să le garanteze siguranța și să impună legea, arătând că doar așa se va putea creea mediul în care oamenii să se simtă protejați. De asemenea, a subliniat faptul că securitatea națională nu poate fi imaginată fără Ministerul Afacerilor Interne.

 

Referindu-se la organizarea celor două procese electorale de anul viitor, Prim-ministrul Dacian Cioloș a atras atenția că Ministerul Afacerilor Interne va avea o responsabilitate importantă de care depinde credibilitatea întregului Guvern.

În cadrul ceremoniei de învestire, noul ministru al afacerilor interne și-a prezentat principalele obiective ale mandatului:

 

 „Știu foarte bine care sunt așteptările colegilor mei și la fel de bine știu care sunt așteptările cetățenilor față de Ministerul Afacerilor Interne – seriozitate, integritate și profesionalism. Acestea sunt principalele repere pe care le am în vedere la conducerea ministerului.

 

Un obiectiv prioritar al mandatului meu este creșterea gradului de siguranță a cetățeanului, iar aici am în vedere toate componentele care alcătuiesc un mediu de securitate internă – siguranța pe stradă, în spațiile publice, în școli, protejarea cetățenilor în raport cu infracționalitatea sau în fața riscurilor asimetrice, dar și pregătirea pentru un răspuns cât mai eficient în situații de urgență.

 

Anul 2016 se anunță un an deosebit de important pentru procesul democratic din România, iar misiunea Ministerului Afacerilor Interne este de a sprijini Autoritatea Electorală Permanentă și Biroul Electoral Central în organizarea alegerilor pentru a asigura echidistanța și legalitatea procesului electoral.

 

Totodată, voi avea în vedere și provocările din plan european, inclusiv raportat la fenomenul migraționist și la mecanismele de securitate a cetățenilor europeni sau ale sistemului comun de azil. De asemenea, prevenirea și combaterea terorismului necesită o abordare proactivă și un efort comun din partea tuturor agențiilor de aplicare a legii atât naționale, cât și internaționale.  

În calitate de ministru al Afacerilor Interne voi continua excelenta colaborare cu instituțiile din domeniul securității naționale, dar și cu instituțiile de aplicare a legii din Uniunea Europeană și Statele Unite ale Americii.

 

Sunt conștient că funcția de ministru al afacerilor interne implică o mare responsabilitate, pe care mi-o asum cu toată convingerea, iar împreună cu echipa de conducere a ministerului vom lua toate măsurile necesare pentru realizarea obiectivelor asumate.”

 

Domnul Petre Tobă a preluat funcția de ministru al afacerilor interne de la domnul Sorin Câmpeanu, fost viceprim-ministru și ministru al afacerilor interne, interimar.

 

 

 

 

 

DIRECŢIA INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE  

About Post Author

Robert Williams

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: