Comunicat de presă privind încuviinţarea percheziţiei, reţinerii, arestului la domiciliu şi arestării preventive a doamnei Geanina Terceanu, judecător în cadrul Tribunalului Bucureşti

Read Time59 Second

˝Consiliul Superior al Magistraturii este garantul independenţei justiţiei˝

(art. 133 alin. 1 din Constituţie, republicată)

În şedinţa din data de 18 noiembrie 2015, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviinţatpercheziţia, reţinerea, arestul la domiciliu şi arestarea preventivă  a doamnei Geanina Terceanu, judecător în cadrul Tribunalului Bucureşti.

 

Hotărârea a fost luată în baza art. 42 alin (1) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, conform căruia „Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii încuviinţează percheziţia, reţinerea, arestarea preventivă sau arestul la domiciliu cu privire la judecători…” şi art. 95 alin. (1) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, potrivit căruia „Judecătorii, procurorii şi magistraţii – asistenţi pot fi percheziţionaţi, reţinuţi, arestaţi la domiciliu sau arestaţi preventiv numai cu încuviinţarea secţiilor Consiliului Superior al Magistraturii”.

Solicitarea de încuviinţare a percheziţiei, reţinerii, arestului la domicilu şi arestării preventive a fost prezentată Secţiei pentru judecători a Consiliului de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei, în cadrul unei cauze penale ce vizează suspiciuni privind săvârşirea infracţiunii de luare de mită.

 

 

 

Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Mass Media

About Post Author

Robert Williams

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: