Educatia Juridica in scoli la nivel de protocol si exclusivitate a statului in Romania

Read Time55 Second

Page1Page2Page3Page4Page5

Acest protocol a marcat inceputul unor eforturi institutionale insa  nu sunt continuate sustinut pentru un raspuns pe termen lung.

News247WorldPress a initiat un proiect care sa implice si autoritatile publice locale in acest proces al educatiei juridice datorita competentelor cu privire la legea protectiei copilului.

Cetatenii ajung la politist ,procuror si judecator datorita cunostiintelor generale si neimplicarea institutiilor locale in cazurile de urgenta. Simpla vizitare a salilor de judecata, consultanta juridica fara implicarea celorlalte instututii raman simple vorbe.

De ce implicare locala? De ce un posibil esec? Aceste raspunsuri sunt in capacitatea limitata a resurselor locale datorita atitudinii functionarilor  din institutiile cu competente . Contactul familiilor cu autoritatile locale este de cele mai multe ori esec si sunt reci.

Poate un magistrat procuror ori judecator sa vorbeasca in locul unui asistent social, psiholog, politist? Acelasi magistrat instrumenteaza  datele venite de la psiholog, anchetele sociale si lista continua. Politistul face cercetari , judecatorul cauta lamuriri in limita legii si va da o solutie insa munca din acest domeniu nu revine magistratului voluntar…este exclusiva a autoritatilor locale.

26114 Raspuns

By

Robert Williams

Editor in Chief

 

 

About Post Author

Robert Williams

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: