O Uniune Europeana alta decat cea actuala?

Read Time1 Minute, 28 Second

Presedintele Comisiei Europene  a confirmat zvonurile la care se lucreaza de ani buni si anume o alta Uniune Europeana. Motivele sunt economice desigur si probabil de un alt mod de slugarnicie.

Conform acestui demnitar ,,Uniunea va avea membri care stiu sa lucreze impreuna ,ceilalti vor fi sateliti pe orbita”. In acesta situatie exista experimentul ,,sateliti pe orbita” in cazul Romaniei si Bulgariei ori a tarilor care se pregatesc de aderare.

Fireste ca ,,satelitii de pe orbita” nu au cum sa se dezvolte economic cat timp cetatenii sai au fost restrictionati de la piata muncii cu un decalaj care s-a vazut in integrarea  tarilor unde au aplicat, aceiasi sateliti au cetatenii discrimanti datorita  imaginii de nou veniti .

Aceiasi mari ganditori ai noii Uniuni Europene  fac afaceri istorice in tarile sateliti , impun reguli umilitoare , isi bat joc de subventiile acordate agricultorilor din aceste tari  comparativ cu cei autohtoni si lista continua.

In aceasta situatie cine este discriminat? Cine este impins in saracie ? Unde este principiul la care fiecare tara a aderat?

Esecul tarilor care isi vor regandita uniunea este unul major. Securitatea cetatenilor lor este in continuare sub semnul intrebarii, tarile sateliti asa cum sunt numite in deradere contribuie de sute de ani la stabilitatea Europei in fata imigratiei si a provocarilor militare.Nu au venit ,,reformatorii si noul grup ” sa ii apere pe sateliti …doar au cotropit si in final satelitii au luptat pentru eliberarea unora dintre ,,reformatori” …memorie scurta.

Este un moment oportun ca fiecare cetatean din tarile satelit printre care si Romania sa isi faca alte planuri. Unul dintre acestea sa fie mandru si implicat activ in viata sociala ,politica si economica a tarii. Este un moment foarte greu de reflectie a fiecarui cetatean.

By

Robert Williams

Editor in Chief

 

 

About Post Author

Robert Williams

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: