R O M Â N I A MINISTERUL AFACERILOR INTERNE DIRECŢIA INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE COMUNICAT Nr. 214 din 23 noiembrie 2015

Read Time1 Minute, 7 Second
cțiune de amploare pentru siguranța cetățeanului –

„Sărbători de Iarnă în Siguranță”

 

Începând de luni, 23 noiembrie a.c., și până la sfârșitul sezonului rece, din dispoziția ministrului Afacerilor Interne, Petre Tobă, forțele Ministerului Afacerilor Interne vor fi angrenate într-o acțiune de amploare, care are drept scop creșterea gradului de siguranță a cetățeanului, prin asigurarea unui climat de securitate publică la nivel național.

 

Efectivele M.A.I. vor acționa pe doua paliere: primul palier este cel de prevenire, prevenție și descurajare și al doilea cel de combatere a faptelor antisociale și de impunere fermă a legii.

 

Pe durata acestei acțiuni vor avea loc misiuni punctuale în domeniul menținerii și asigurării ordinii publice, prevenirii violenței stradale, al siguranței rutiere, precum și pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor economico-financiare.

 

Se va acorda o atenție sporită verificării modului de respectare a prevederilor legale privind comercializarea produselor alimentare, a celor specifice sărbătorilor de iarnă și a articolelor pirotehnice.

 

Având în vedere fluxul mare de cetățeni care tranzitează în această perioadă granițele țării, vor fi dispuse măsuri suplimentare pentru fluidizarea traficului în punctele de frontieră.

 

Pentru asigurarea suportului necesar structurilor de ordine și siguranță publică, cât și pentru misiunile medicale de urgență, Ministerul Afacerilor Interne are pregătite 6 elicoptere și 2 avioane medicale.

 

DIRECŢIA INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE                   

   

About Post Author

Robert Williams

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: