Situatia economica si sociala a Romaniei este o sinucidere politica in acest moment

Read Time1 Minute, 29 Second

De ce sinucidere politica? Motivele sunt numeroase si nevrosimile.

In primul rand numai exista rabdare, numai exista incredere si delimitare de subiectivism. Absolut toate formatiunile politice au creat monstri in detrimentul evolutiei si prosperitatii cetatenilor .

Inceputul mostenirii destul de serioase chiar daca a fost construita in timpul comunistilor,a dat batai de cap ,,testamentarilor”. Invechite sau nu au fost bagate in datorii si mai apoi vandute ca orice se putea.

Cine a generat pierderi si daca intr-adevar erau pierderi ? Nu exista credibilitatea ca FMI venea daca eram saraci ori am fi vrut sa ne saracim  din resursele aflate la indemana.

Datoria de orice fel a Romaniei, transparenta Bancii Nationale, Ministerului Finantelor si lista continua…sunt subiecte tabu. Fiecare coalitie ori alianta a prezentat ca fiind rau ce au facut predecesorii. Costurile exacte nu se stiu, conditiile in care s-a ajuns la acest fapt sunt inca vorbite pe la colturi.

Care este misiunea unui posibil leader politic? Sa se sinucida incercand sa repare ce au facut predecesorii? Sa ascunda si el sa nu fie linsat ? Sa aiba suficienta popularitate care mai apoi sa sfarseasca  denigrat datorita masurilor luate?

Ceva nu este clar si aceasta neclaritate poate fi mai cumplita decat ,,Cutia Pandorei”. Din franturile DNA se pot trage concluzii si incearca sa dimensionezi  o posibila catastrofa politica,sociala si economica. Elementele acestei apocalipse sunt vizibile in subfinantari ale institutiilor fundamentale si super finantarea pe alte domenii. Profiturile uriase ale celor care exploateaza astazi resursele  atat de hulite ca fiind pierderi in trecut..contrasteaza cu  nivelul de saracie actual.

Se poate lua premiul Nobel daca se reuseste in Romania sa se instaureze normalul, se poata face lectii dupa reusita unei tari ca Romania….deocamdata Romania este blamata pana si din interiorul ei.

By

Robert Williams

Editor in Chief

About Post Author

Robert Williams

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: