Blamarea trecutului de catre romani

Read Time2 Minute, 24 Second

Romanii isi blameaza trecutul si stigmatizeaza foarte usor un regim sau altul. Inapoierea  este motivul? In timp ce alte natii traiesc ,,progresul fulgerator”, romanii isi injura trecutul, urasc prezentul si de viitor?

Pana la unirea principatelor romanii divizati ca si acum insa cu dorinte puternice de unificare s-au trezit ca nu stiu ce sa faca intr-o  tara mare si puternica. Monarhia a fost altceva…pentru scurt timp. Infrastructura economica si industriala dar inferioara ca anvergura fata de tarile industrializate.

Politic a batut vantul cand intr-o parte cand in cealalta. Puternicii de astazi ai lumii tare sau mai amuzat de prostia vremii lor. Ipocrizia politica si de clasa predomina pana in ziua de astazi si este chiar temelia inapoierii .

Comunismul a fost trait diferit cum si astazi democratia este traita diferit. Sacrificiile imense pentru progres  sunt vazute ca opresiune si infometare. Nimeni nu cuantifica ca Romania a renascut din cenusa.

Fabricile care au fost construite si au exportat ani de zile , barajele, canale, sistemul de irigatii,agricultura si lista continua. Romanii in aceasta perioada au avut propriile masini si nu sau uitat la altii, au avut ce manca fiindca existau fabrici si agricultura, au avut bani de concedii chiar daca erau tinuti izolati de Europa si lista continua.

S-a muncit in conditii extraordinar de grele insa stiu romanii cum au muncit celelalte natii sa iasa din grijile razboiului? Cum se crede ca ar putea deveni Romania un jucator industrial si social?

Atentie ..rezultatele din comunism au subliniat atractivitatea sacalilor  financiari si politici. Ultimii 25 de ani au insemnat regres , vorbarie multa tipica trecutului istoric romanesc si un urias decalaj economic cu 100 de ani inapoi. Astazi sistemul politic romanesc este cu 100 de ani inapoiat….daca in timpul a 45 de ani s-a construit si populatia a fost marita, exporturile erau din productie proprie depasind importurile, industria functiona la capacitate, proiecte de anvergura au fost finalizate si au lasat un nume respectat in lume…dupa 25 de ani Romania este in randul saracilor, imigrantilor, exportului de inteligenta, resurselor date pe degeaba, somaj puternic, instabilitate politica si plina de datorii.

Conform datelor statistice ale CIA care stie mai multe despre Romania decat manualele scolare si multi romani despre ei insisi…

Romanian 83.4%, Hungarian 6.1%, Roma 3.1%, Ukrainian 0.3%, German 0.2%, other 0.7%, unspecified 6.1% (2011 est.)

Romanian (official) 85.4%, Hungarian 6.3%, Romany (Gypsy) 1.2%, other 1%, unspecified 6.1% (2011 est.)
In ultimii 25 de ani procentul de 85.4% a fost santajat si jignit de catre 6.3% Hungarian, 1.2% imaginea distrusa de catre Gypsy , 0.2% germani…si mai putin fiindca doar unul singur conduce Romania ca presedinte…restul de 83.4% ce reprezinta? Prostie…lasitate…nestiinta? Ceva nu este in regula si acest neinregula este grav.

By

Robert Williams

Editor in Chief

About Post Author

Robert Williams

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: