R O M Â N I A MINISTERUL AFACERILOR INTERNE DIRECŢIA INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE COMUNICAT Nr. 215 din 25 noiembrie 2015

Read Time1 Minute, 4 Second
Miercuri, 25 noiembrie 2015, la sediul Ministerului Afacerilor Interne,domnul Petre TOBĂ, ministrul afacerilor interne, a avut o întrevedere cu Excelența Sa domnul Hans KLEMM, ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România.

 

Cei doi oficiali au discutat despre întărirea securităţii şi intensificarea schimbului de informaţii în actualul context geopolitic regional, din perspectiva profilului strategic al ţării noastre şi al rolului său în arhitectura de securitate regională.

 

În cadrul întrevederii, ministrul afacerilor interne, Petre Tobă, și Excelența Sa domnul ambasador Hans Klemm au subliniat necesitatea intensificăriicooperării în conformitate cu direcțiile principale stabilite prin Declarația Comună privind Parteneriatul Strategic pentru Secolul XXI, în condițiile în care consolidarea Parteneriatului Strategic cu S.U.A. este una dintre prioritățile Guvernului României.

Ministerul Afacerilor Interne va acorda în continuare o atenţie sporită componentei operative pe palierul combaterii criminalităţii organizate, în special pentru destructurarea reţelelor infracţionale care comit delicte în sfera criminalităţii informatice, obiectivul principal fiind creșterea siguranței cetățenilor.

Cei doi oficiali au subliniat beneficiile multiplelor proiecte derulate în parteneriat cu instituţii şi agenţii de aplicare a legii din SUA în domeniul pregătirii profesionale a polițiștilor români pe linie operativă în cadrul Academiilor FBI din Quantico, Virginia, ILEA din Budapesta și Centrul European de Studii de Securitate George C. Marshall.

foto ambasador

 

DIRECŢIA INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE                

 

About Post Author

Robert Williams

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: