Comunicat de presă privind sancţionarea disciplinară a doamnei Finta Fabiola, judecător în cadrul Judecătoriei Sectorului 5 Bucureşti

Read Time1 Minute, 8 Second

În şedinţa din data de 25 noiembrie 2015, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a admis acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva doamnei  Finta Fabiola, judecător în cadrul Judecătoriei Sectorului 5 Bucureşti.

 

În temeiul prevederilor art. 100 lit. b) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, Secţia a aplicat doamnei Finta Fabiola, judecător în cadrul Judecătoriei Sectorului 5 Bucureşti, sancţiunea disciplinară constând în “diminuarea indemnizaţiei de încadrare lunare brute cu 10% pe o perioadă de trei luni”, pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzută de art. 99 lit. h) teza a II – a din  acelaşi act normativ – „…întârzierea repetată în efectuarea lucrărilor, din motive imputabile”.

Secţia a reţinut că, într-un număr foarte mare de cauze, doamna judecător a depăşit termenul legal de redactare a hotărârilor judecătoreşti, în unele dosare cu până la un an şi şase luni.

 

Hotărârea secţiei va cuprinde, alături de alte elemente prevăzute de lege, descrierea faptei pentru care s-a aplicat sancţiunea disciplinară menţionată, urmând a fi redactată şi publicată pe site-ul Consiliului www.csm1909.ro în termen de 20 de zile de la pronunţare.

Aceasta poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

 

 

 

 

Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Mass Media   

 

About Post Author

Robert Williams

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: